Mainos
Mainos

Katjan kesäunelmia -kääretorttu

Näin valmistuu Katsjan kesäunelmia -kääretorttu.

POHJA:

1 muna

2 keltuaista

1/2 dl sokeria

1/2 tl vaniljasokeria

1/2 dl öljyä

1/2 dl hunajaa

1/2 dl lämmintä vettä

3 valkuaista

1/2 dl sokeria

2 dl karkeita vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

1,5 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

Yhdistä kulhoon muna, keltuaiset, sokerit ja nesteet. Vaahdota kuohkeaksi ja ilmavaksi.

Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ensin kevyeksi vaahdoksi ja lisää sokeri hiljalleen joukkoon. Anna vatkautua vielä kunnes vaahto on kuohkeaa ja kiinteää.

Yhdistä valkuaisvaahto muutamassa erässä toiseen vaahtoon käännellen varovasti ne tasaiseksi massaksi.

Yhdistä ja sekoita erilliseen kulhoon vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä suola. Kääntele jauhoseos varovasti muutamassa erässä vaahtoseoksen joukkoon.

Levitä taikina leivinpaperin päälle syvemmälle uunipellille. Paista 175 asteessa 10-12 minuuttia. Käännä pelti paiston puolivälissä, jotta pohja kypsyy tasaisesti. Aseta pöydälle puhdas pyyheliina ja sen päälle leivinpaperi, kumoa lämmin pohja nurinpäin sen päälle, poista pohjan leivinpaperi varovasti ja kääri pitkältä sivulta alkaen levy rullalle niin, että leivinpaperi jää rullan väliin. Anna kääreen jäähtyä rullalla täysin.

LIMECURD –ohje, jota tarvitset täytteessä (ohjeesta tulee noin 1,5 dl valmista tahnaa)

2 munaa

1 dl sokeria

1 limen mehu ja kuori

tippa vihreää väriäinetta

30 g voita

Sekoita kevyesti kattilassa munat ja sokeri. Lisää limen mehu ja raastettu kuori. Hämmennä liedellä koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Lisää lopuksi joukkoon voi muutamissa erissä kunnes seos on tasainen. Jäähdytä curd. Valmista limecurd valmiiksi jo edellisenä päivänä tai voit hyvin käyttää kaupasta saatavaa valmista curdia.

TÄYTE JA KUORRUTE:

4 dl kuohukermaa

0,75 dl ruokosokeria

3 dl maitorahkaa

1 annos (1,5 dl) limecurdia

2 l tuoreita mansikoita

2-3 rkl pakastekuivattua mansikkaa

Vatkaa kermaa hetken kunnes vaahto alkaa muodostua, lisää sokeri joukkoon. Vaahdota kiinteäksi vaahdoksi.

Täytettä varten yhdistä 2,5 dl maitorahkaa, limecurd ja 1/4 kermavaahtosta. Soseuta 1,5 litraa mansikoista blenderissä ja paloittele loput mansikat pieniksi lohkoiksi.

Ota jäähtynyt kääretorttulevy varovasti auki rullalta ja levitä sille soseutettu mansikkahillo sekä limecurd-rahka -täyte. Jätä pohjan toinen sivu leveyssuunnassa täytteestä vapaaksi, jotta kääriessä levyä rullalle, täyte ei pursua yli. Ripottele vielä mansikkalohkot täytteen päälle. Kääri levy takaisin rullalle.

Lisää loppuun kermaan 0,5 dl rahkaa ja blenderissa hienonnettu pakastekuivattu mansikka. Levitä seosta hienoinen kerros kääretortun pintaan pursotteen pohjaksi ja pursota kuorrute luovasti kääretorttukakun yli ja ympäri.

KORISTELU:

1,5 l mansikoita

luonnonkukkia/koristelukukkia

1 pss vaaleanpunaisia marenkeja

puntti (suklaa)minttua

3 limeä


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme