Mainos
Mainos

Katjan modernisoitu marjakakku: Kesän kuningatarkakku

POHJA

6 munanvalkuaista

6 munankeltuaista

1,75 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl öljyä

2 rkl maitoa

SOKERISIIRAPPI

4 rkl sokeria

2 rkl konjakkia

2 rkl vettä

Erottele valkuaiset toiseen astiaan ja keltuaiset toiseen. Vaahdota valkuaiset ensin. Vaahdota sitten keltuaiset ja sokerit. Yhdistä valkuaisvaahto varovasti muutamassa erässä keltuaissokerivaahtoon. Siivilöi vehnäjauho ja sekoita leivinjauhe joukkoon. Yhdistä maito ja öljy keskenään. Kääntele varovasti jauho- ja nesteseos vuorotellen vaahdon joukkoon. Voitele vuoka (halk. 24-26 cm) ja ripottele mantelijauhetta pintaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa alatasolla noin 30-40 minuuttia kunnes kokeilutikkuun ei jää enää taikinaa kiinni.

Anna pohjan jäähtyä vuoassa 10-15 min. ja käännä se sitten ritilän päälle jäähtymään ja odottamaan täyttöä. Sivele sokerisiirappi täysin jäähtyneen kakun pintaan.

KUNINGATARHILLO

300 g mansikkaa

300 g mustikkaa

300 g vadelmaa

150 g ruokosokeria

1 limen raastettu kuori

2-3 rkl limen mehua

Hienonna marjat blenderissä. Laita kattilaan marjasose, sokeri sekä limen mehu ja kuori. Keitä noin 5 minuuttia kuorien vaahtoa pinnalta pois. Pienennä lämpöä ja keitä vielä kymmenisen minuuttia. Siivilöi hillo, jotta saat oikein sileää hilloa ja siemenet pois.

KERMAKREEMI

5 dl kuohukermaa

vajaa 1 dl tomusokeria

100 g valkosuklaata

Vispaa kylmä kerma kylmässä kulhossa. Lisää sokeri jo alkuvaiheessa, kun kerma alkaa hiukan sakenemaan. Sekoita lopuksi sulatettu ja jäähtynyt valkosuklaa joukkoon antamaan ryhtiä pursotuksiin ja korostamaan kerman makua. Jaa kerma neljään pursotuspussiin varustettuna tyllan vaihtoon tarkoitetulla adapterilla. Laita kylmään ja käytä yksi pussi kerrallaan pursotuksiin, jotta kerma pysyy hyvänä.

SUKLAAKORISTEET

50-100 g valkosuklaata

1 pss pakastekuivattua vadelmaa

helmiäishelminonparelleja

Sulata valkosuklaa ja sekoita 1-2 rkl pakastekuivattua vadelmaa (hienonna vähän huhmaressa) sekä helminonparellit ja siloita seoksesta ohut levy leivinpaperin päälle. Aseta kylmään kovettumaan ja lopuksi murra/leikkaa paloja levystä ja käytä viimeistelemään koristelu.

KIILLE

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää hyytelösokeri ohuena vanana koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta seos ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. Kun liemi alkaa paksuuntua, levitä lientä lusikalla marjojen päälle, ensin ohut kerros ja sitten uudelleen reilumpi kerros.

KORISTELU

1 l mansikoita

1 l pensasmustikoita

1 l puutarhavadelmia

0,5 l valkoherukoita

1 dl koristelukukkia

pari oksaa suklaamintun lehtiä

Kokoa kakku niin, että molempiin väleihin tulee kuningatarhilloa sekä kermakreemia. Levitä kermakreemiä ohut, sileä kerros myös kakun reunoille. Asettele sitten marjat kakun päälle aloittamalla ulkoreunasta halkaistuilla vadelmilla kierros, seuraava kierros mustikoilla ja jälleen kierros vadelmia jne. Valele kiille marjojen päälle. Tee pursotukset reunoihin valitsemallasi tyllalla ja lopuksi saumaa sivujen ja päällisen sauma pyörötyllalla tehden siihen ohut helmivana. Asettele vielä marjoista kaunis keko koko komeuden päälle sekä kakun juurelle halutessasi. Lopuksi viimeistele koko komeus valkosuklaakoristeilla, koristelukukilla ja mintunlehdillä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme