Mainos
Mainos

5. jakso: Kiltin paholaisen ja Anun broileripiiraat

Anun gluteenittomat broileripiiraat saivat potkua paholaisenhillosta.

Paholaisenhillo:

400 g tomaattimurskaa
1 punainen paprika
½ sipuli
2 mietoa chiliä
3 valkosipulin kynttä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl oreganoa
¼ dl omenaviinietikkaa
½ pkt hillomarmeladisokeria

Pilko paprika, sipulit ja chili, josta siemenet poistettu, pieniksi kuutioiksi. Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää sinne paprika, sipulit, chili ja mausteet. Anna kiehua noin ½ tuntia. Lisää sitten etikka ja sokeri joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä ja purkita. 

Pohja:

125 g maitorahkaa
125 g pehmeää voita
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl hienonnettua rucolaa
Sekoita maitorahka, rucola ja pehmeä voi keskenään. Sekoita leivinjauhe gluteenittomiin jauhoihin ja siivilöi rahka-voiseokseen. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Laita kylmään jäähtymään. Valmistele piiraiden täyte sillä aikaa. 


Täyte:

250 g broilerin fileesuikaleita
mustapippuria rouhittuna
2 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta 
suolaa maun mukaan
juoksevaa rasvaa paistamiseen

150 g vuohenjuustoa  (esim. Pirkka-merkkinen loistavaa tähän tarkoitukseen)

1½ dl kuohukermaa
1-2 kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Paista broilerit pannulla kypsiksi ja mausta. Sekoita kerma ja munat sekä suola ja pippuri keskenään. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota taikina kylmästä. Kauli jauhojen avulla n. ½ senttimetrin paksuiseksi levyksi. Painele kukkamuotilla taikinasta palat ja taputtele palat voideltuun muffinivuokaan. Esipaista leivonnaisia n. 8 minuutin ajan. Täytä ne sitten broilerilla ja lusikoi kerma-munaseosta päälle. Leikkaa vuohenjuustotangosta ohuet kiekot muiden täytteiden päälle ja paista uunissa, kunnes ovat kullanruskeita, noin 25 minuuttia.

Koristeluun:
1,5 dl paholaisenhilloa
rucolaa

Nosta valmiit piiraat hieman jäähtyneinä vuoasta pois ja koristele rucolan lehdillä sekä paholaisenhillolla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme