Mainos
Mainos

Kristan modernisoitu marjakakku: Mansikkaa kerrakseen

Kristan modernisoituun marjakakkuun tulee paljon mansikoita. Siitä myös nimi: Mansikkaa kerrakseen. Ja tässä ohje:

Tarvikkeet:

2x 16cm irtopohjavuoka, yleiskone, sähkövatkain, mittoja, lastoja, kattila, veitsi ja leikkuulauta, sauvasekoitin, kuorimaveitsi, juustohöylä, folio, palettiveitsi, iso ja pehmeä sivellin, leivinpaperia ja pelti, vaaka, reunakalvoa, kakkulautanen tarjoiluun

VOI-SOKERI POHJA

105g voita

3,5 kananmunaa

2,5 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

2,5 tl leivinjauhetta

vuokaspray

KOSTUKE

1 dl maitoa

1 tl vaniljasokeria

TÄYTE

140g valkosuklaata

2dl kuohukermaa

2dl vispikermaa

75g tuorejuustoa

120g tuoreita mansikoita

MANSIKKASURVOS

150g mansikoita

1 tl vaniljasokeria

KERMA

5-6 dl vispikermaa

2rkl tomusokeria

punaista elintarvikepastaväriä

KORISTEET

1 tl hopeista tomuväriä

1 rkl hopeisia sokerihelmiä

1 tl vaaleanpunaista tomuväriä

1 rkl valkoisia nonparelleja

75g valkosuklaata

muutama tuore mansikka

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Rouhi valkosuklaa ja levitä uunipellille. Paahda valkosuklaata uunissa noin 8 min. Varo ettei suklaa pala.

2. Nosta uunin lämpö 180 asteeseen. Pingota irtopohja vuokiin leivinpaperit ja käsittele reunat vuokaspraylla. Sulata voi ja anna jäähtyä. Mittaa yleiskoneeseen kananmunat sekä sokeri ja vatkaa kunnes vispilällä tehty kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe.Lisää jauhoseosta siivilän läpi puolet vaahtoon. Kääntele taikinaa varovasti. Sekoita loput ainekset siten, että kaadat vuorotellet hieman voisulaa ja siivilöit joukkoon jauhoseosta. Kaada taikina vuokiin ja paista noin 30 min. Peitä foliolla mikäli pinta alkaa tummumaan. Kokeile tikulla kakun kypsyys. Anna pohjien jäähtyä.

3. Paloittele kattilaan paahdettu valkosuklaa sekä kuohukerma. Lämmitä liedellä sekoitellen kunnes valkosuklaa on sulanut kerman joukkoon. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.

4. Sekoita maito sekä vaniljasokeri ja laita jääkaappiin odottamaan.

5. Pilko täytteeseen tulevat mansikat. Sekä valmistele koristeeksi tulevat mansikat.

6. Valmista mansikkasurvos soseuttamalla mansikat ja vaniljasokeri.

7. Leikkaa pohjat kahteen osaan ja jatka jäähdyttämistä.

8. Sulata mikrossa 1/3 valkosuklaasta varovasti. Rouhi loppu suklaa hienoksi rouheeksi. Sekoita rouhe sulaan suklaaseen ja sekoita tasaiseksi. Levitä leivinpaperin päälle palettiveitsen avulla suklaasta ohuita lastuja. Ripottele koristeiden päälle koristeeksi tomuväriä. Anna kovettu ja irroita varovasti.

9. Vatkaa valkosuklaa- kerma sekä vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Lisää tarvittaessa makeutta tomusokerilla.

10. Aseta irtopohjavuoan rengas haluamallesi tarjoilualustalle. Kostuta pohjaa maidolla, levitä päälle sitte mansikkasurvosta, täytettä ja ripottele mansikoita. Muista myös kostuttaa päällimmäisin pala. Mikäli kakku on korkeampi kuin vuoka käytä apuna reunakalvoa. Aseta kalvo vuoan reunalla lisäämään korkeutta reunoille. Laita kakku kylmään odottamaan

11. Vatkaa kerma ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Palettiveistä apuna käyttäen kuorruta kakku kermalla sileäksi. Loppuun kermaan sekoita hieman punaista elintarvikeväriä. Värin ei tarvitse olla tasaisesti sekoittunut. Tee kakun toiselle reunalle viistottaisia vetoja punaisella kermalla palettiveitsellä. Koristele kakku valkosuklaa koristeilla ja mansikoilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme