Mainos
Mainos

Kuningattaren kukkatarha -kääretorttu

Heidin Kuningattaren kukkatarha -kääretorttu syntyy tällä reseptillä.

Koristelutahna:

1 munanvalkuainen

30 g sokeria

40 g vehnäjauhoja

20 g huoneenlämpöistä voita

violettia pastaväriä

Pohja:

4 munaa

1,5 dl sokeria

2 rkl öljyä

 2 rkl bulgarian jogurttia

1 tl omenaviinietikkaa

1 tl vaniljasokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

violettia pastaväriä

Kostutus :

0,5 dl maitoa

Täyte:

2 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

250g rahkaa

2,5 rkl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

4 dl kuningatarhilloa

Koristelu:

2 dl vispikermaa

1 dl tuoreita pensasmustikoita

1dl tuoreita vadelmia

1 rkl kuivattuja laventelinkukkia

violettia pastaväriä

(syötäviä kukkia, esim orvokkeja)

1. Laita uuni lämpiämään 175 ⁰C ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen

3. Sekoita koristelutaikinatahnan ainekset haarukkavatkaimella sekaisin, värjää violetilla ja laita massa pursotinpussiin jossa on pienipäinen pyöreä tylla (Heirol 2 mm)

4. Pursota massalla koristeellisia kukkakuvioita uunipellille leivinpaperin päälle

5. Tee seuraavaksi kakkutaikina: Sekoita aluksi kuivat aineet keskenään

6. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi

7. Lisää taikinaan öljy, jogurtti ja viinietikka

8. Jatka vatkaamista n. minuutin ajan ja lisää jauhot seokseen edelleen vatkaten hitaalla nopeudella

9. Lisää violettia pastaväriä taikinaan

10. Kaada taikina pellille kukkakuvioidun leivinpaperin päälle ja paista uunissa 15 min.

11. Sekoita kulhossa rahka ja tomusokeri sekä vaniljasokeri ja vatkaa kerma vaahdoksi

12. Kiehauta tilkka vettä pienessä kattilassa

13. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Jäähdytä hetki

14. Sekoita liivateseos ohuena nauhana rahkaseokseen ja nostele kermavaahto varovasti joukkoon

15. Laita täyte hetkeksi jähmettymään jääkaappiin

16. Ota kypsä kakkulevy uunista ja kääri hetken kuluttua rullalle leivinpaperin kera

17. Avaa rulla ja leikkaa kakkulevyn reunat tasaiseksi

18. Leikkaa levy kolmeen yhtä suureen osaan ja kostuta levyt maidolla

19. Jaa kuningatarhillo tasaisesti kolmelle kakkulevylle

20. Jaa myös jäähtynyt rahkaseos levyille tasaisesti

21. Kääri ensimmäinen kakkulevy rullalle ja nosta pystyyn kakkualustalle

22. Kierrä toinen kakkulevy spiraalin jatkoksi ja tee sama viimeisellä kakkulevyllä

23. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja värjää violetilla

24. Laita kerma pursotinpussiin ja pursota kerma kakun alareunaan

25. Huuhtele marjat ja asettele kakun päälle ja alareunaan

26. Ripottele päälle kuivatut laventelinkukat ja syötävät kukat jos niitä on.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme