Mainos
Mainos

Lauran modernisoitu marjakermakakku: Romanovin yllätys

Lauran marjakermakakkuun tulee muun muassa likööriä.

Marinadi

1 dl vettä

2 dl sokeria

3 rkl sitruslikööriä esim. Cointreau

puolikkaan appelsiinin mehu

puolikkaan sitruunan mehu

Pese sitrukset huolellisesti. Raasta/kuori sitruksista ohuita suikaleita. Laita sivuun odottamaan. Laita vesi ja sokeri kattilaan, anna poreilla miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon likööri sekä sitrusten mehut. Jaa marinadi kahteen osaan, toinen mansikkapyreeseen, toinen kostutukseen.

Levykakkupohja

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria (+1 rkl leivinpaperille)

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet. Siivilöi ja kääntele vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 °C n. 6-8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Kostuta pohja marinadilla. Säästä loppu marinadi.

Romanovin mansikkapyre

300 g mansikoita

puolet marinadista

Soseuta mansikat ja sekoita joukkoon toinen puoli marinadista. Ota 1,5 dl pyrettä sivuun.

Mansikkamoussetäyte

3 dl vispikermaa

0,5 dl sokeria

200 g mascarponejuustoa

100 g maitorahkaa

mansikkapyre (suurempi osa)

6 liivatelehteä

puolikkaan appelsiinin mehu

puolikkaan sitruunan mehu

Vaahdota kerma. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita keskenään sokeri, mascarpone, rahka ja mansikkapyre. Kiehauta sitrusten mehut, liota liivatteet mehuun. Kaada tasaisena nauhana rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon vatkattu kerma.

Yllätys- ja koristemansikat sekä kuorrute

500 g mansikoita

3 dl vispikermaa

1 rkl sokeria

Perkaa mansikat. Ota sivuun ja pilko 2,5 dl mansikoita, pyöräytä säästetyssä marinadissa. Säästä loput mansikat koristeluun. Vaahdota kerma, lisää sokeri. Laita kerma pursotinpussiin, jossa on tähtipäinen, halkaisijaltaan 9 mm tylla.

Kakun kokoaminen

Leikkaa kostutetusta kakkupohjasta kaksi halkaisijaltaan 19 cm ympyrää. Laita reunakalvolla vuorattuun, halkaisijaltaan 19 cm irtopohjavuoan pohjalle kostutettu kakkupala, . Laita keskelle halkaisijaltaan n. 6 cm suora lasi. Levitä mansikkapyrettä pohjapalalle. Leikkaa kakkupohjasta soiro lasin ympärille. Levitä vuokaan puolet täytteestä. Leikkaa kakkupohjasta sopivat palaset täytteen päälle, levitä päälle pyrettä ja loput täytteestä. Nosta kakku hetkeksi kylmään jähmettymään.

Poista lasi, täytä aukko marinoiduilla, pilkotuilla mansikoilla. Laita kakulle kansilevy. Levitä päälle loppu pyre. Poista vuoka ja reunakalvo. Kuorruta kakku kermavaahdolla, lado päälle mansikat. Lusikoi mansikoiden päälle loppu marinadi. Koristele sitrusten kuorilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme