Mainos
Mainos

Lime-kääriäinen

Tällä reseptillä valmistat Sannan lime-kääriäisen. 

Pohja

4 kananmunaa

2dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

Bourbon vaniljaa

1tl leivinjauhetta

1/2tl suolaa

2rkl öljyä

2rkl ranskankermaa

2 limen kuoriraaste ja mehu

Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää joukkoon vuorotellen keskenään yhdistettyjä kuivia aineita, sekä öljyä ja ranskankermaan. Pyöräytä lopuksi joukkoon kuoriraaste ja limen mehu. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja tomusokeroidun keittiöpyyheen päälle, irrota leivinpaperi varoen ja tomusokeroi myös tortun pohjapinta, rullaa keittiöpyyheen kanssa ja jäähdytä.

Täyte

4dl kuohukermaa

200g rahkaa

0,75g tomusokeria

1-2 limen kuoriraaste

2dl tuoreita mansikoita pilkottuna

Vaahdota kerma, lisää muut aineet. Levitä pohjan päälle, rullaa ja kääri tiiviisti pyyhkeeseen – anna vetäytyä.

Koristele italialaisella marengilla, mintun lehdillä, limelohkoilla ja tuorella mansikoilla – näyttävyyttä marenkiin saat, kun ruskistat sen tohottimella,

Marenki:

3 valkuaista

2,5dl sokeria

1/2dl vettä

Vatkaa valkuaiset. Kuumenna vesi ja sokeri 121-asteiseksi, kaada se ohuena nauhana valkuaisten sekaan koko ajan voimakkaasti vatkaten; vatkaa kunnes marenki on jäähtynyt ja pursota se sitten pursotinpussia ja tyllaa apuna käyttäen haluamaasi muotoon kääretortun päälle.

Koristelua varten Noin 5 mansikkaa, 1 lime sekä 3-5 mintun päätä eli "lehtiterttua"

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme