Mainos
Mainos

Mallan modernisoitu marjakakku

Mallan kakun nimi on Karhunvatukkaista kerman loistoa.

Pohja

2,5dl erikoisvehnäjauho

1,5tl leivinjauhe

ripaus suolaa

75g huoneenlämpöinen voi

1,7dl sokeri

0,7tl vaniljansiemeniä

1+1/3 kananmunaa

1dl piimää

Kostutukseen

1 dl täysmaitoa

1rkl vaniljasokeria

Täyte 1

300g vadelmia

300g karhunvatukoita

2dl vadelmamehu

1dl sokeri

8 liivate

Täyte 2

5dl kuohukermaa

4 liivatetta

Kiille

6 liivatetta

190g valkoinen suklaa

0,75dl vettä

1,5dl sokeria

1,1dl glukoosisiirappia

1,1dl kondensoitu maito

 valkoista, sinistä ja punaista pastaväriä

Koristeluun

100g karhunvatukoita (tuoreita)

100g Vadelmia (tuoreita)

sinistä pastaväriä

100g valkosuklaata

1. Lämmitä uuni 175˚C. Valmistele 20-22cm vuoka.

2. Tee pohja; siivilöi kuivat aineet keskenään.

3. Vaahdota voi. Lisää sokeri joukkoon ja vaahdota yhdessä.

4. Lisää munat yksitellen vaahtoon hyvin välissä vatkaten.

5. Lisää kuivat aineet ja piimä varovasti vuorotellen taikinaan.

6. Paista 30-35min. Jäähdytä.

7. Valmista täyte 1; Laita liivatteet kylmään veteen.

8. Kiehuta marjoja 2 minuuttia kattilassa mehun ja sokerin kanssa. Paseeraa marjaseos.

9. Liuota liivatteet tilkkaseen kiehuvaa mehua. Lisää paseerattuun marjoihin. Laita hyytymään samankokoiseen vuokaan kuin mihin pohja tuli.

10. Tee täyte 2; Vaahdota kerma löysähköksi. Liota liuonneet liivatteet tilkkaan kiehuvaa kermaa ja lisää vatkattuun kermaan.

11. Siirrä jäähtynyt kakkupohja kahta senttiä suurempaa vuokaan. Kostuta maidolla ja vaniljasokerilla. Valuta päälle kermatäytettä niin että se peittää kakun reunat. Laita päälle hyytynyt marjahyydyke. Valuta päälle loput kermatäytteestä niin että reunat ja päällys ovat sileästi täyttyneet. Siirrä pakkaseen hyytymään.

12. Valmista kiille; Liota liivatteet kylmässä vedessä.

13. Kiehauta vesi, sokeri ja glukoosisiirappi, lisää lionneet liivatteet. Kaada paloitellun valkosuklaan päälle. Lisää kondensoitu maito ja valkoinen väri, sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Siivilöi kuplat pois ja jäähdytä 37˚C.

14. Ota pakastunut kakku pakkasesta ritilän päälle. Kaada kiille ensin reunoille jotta reunat peittyvät, siirry sitten kakun keskelle. Koristeluksi kaada lähes hyytyneeseen kiilteeseen haluamasi määrä väriainetta ja sotke hammastikulla. Koristele karhunvatukoilla ja vadelmilla.


Tarvikkeita

Irtopohjavuokia; kaksi samankokoista (18-20cm) ja yksi halkaisijaltaan edellistä kaksi senttiä suurempi (20-22cm)

kakkuritilä

kattila

kakunsiirrin (pyöreä levy jossa kahva)

hammastikkuja

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme