Mainos
Mainos

Mallan mokkainen kirsikkaunelma

Näin syntyy Mallan mokkainen kirsikkaunelma.

Kuviot:

1 munanvalkuainen

30g sokeria

30g puolikarkea vehnäjauho

25g kylmä kuutioitu voi

valkoista pastaväriä

Pohja: 

3/4dl karkea vehnäjauho

3/4tl leivinjauhe

2rkl leivontakaakaojauho

25g tumma suklaa

25g voi

1,25dl sokeri

3 kananmunaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina

Täyte: 

100g tumma suklaa rouhittuna

250g makeita suuria kirsikoita

3dl vispikerma

0,5dl vaniljakreemijauhe

3rkl tomusokeri

1tl espressopikakahvijauhe

1rkl vettä

1 liivatelehti

1rkl vaniljasokeri

250g maitorahka

Koristeluun:

2dl vispikerma

1tl espressopikakahvijauhe

1tl kiehuvaa vettä

250g maitorahkaa

2rkl vaniljakreemijauhe

100g tummaa suklaata

100g kirsikoita

Pohja:

1. Kuumenna uuni 200˚C.

2. Valmista kuviointitaikina; vatkaa munanvalkuainen, sokeri ja jauho hyvin, lisää voi mukaan ja vatkaa tasaiseksi. Käytä pursottamiseen pientä pyöreää tyllaa. Laita pelti pakastimeen kuvioineen.

3. Tee taikina; sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä.

4. Vatkaa yhdessä kulhossa valkuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi, vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi. Yhdistä vaahdot.

5. Lisää vaahtoon vuorotellen kuivat aineet sekoitettuina yhteen, sekä voi-suklaa-seos.

6. Paista 200˚C n. 7 min. Uunista tullessa käännä kuviointi ylöspäin toiselle paperilla ja kuori leivinpaperi pohjasta pois.

7. Valmista täyte; laita liivatelehti kylmään veteen. Halkaise kirsikat ja poista siemenet.

8. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liivate sekä espressojauhe.

9. Vaahdota kerma. Lisää maitorahka, espresso-liivateseos sekä vaniljakreemijauhe. Vatkaa nopeasti sekaisin. Lisää sekaan kirsikat sekä rouhitut suklaapalat.

10. Leikkaa pohja pituussuunnassa kolmeen osaan, pistä osat perätysten. Levitä täyte ja rullaa levy tortuksi; nosta pystyyn tarjoilulautaselle.

11. Vatkaa koristeluun tarvittava kerma, pikakahvijauhe, maitorahka ja vaniljakreemijauhe (liuota kahvijauhe tilkkaan kiehuvaa vettä). Pursota kakun päälle ja koristele kirsikoilla sekä suklaahipuilla.

Tarvikkeet:

Pursotuspusseja

1mm tai 1,5mm pyöreä tylla

1-2cm pyöreä tylla tai tähtitylla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme