Mainos
Mainos

Marionin moderni marjakakku: Kesäinen täytekakku

Unikonsiemenkakkupohja:

4.5dl vehnäjauhoja

225g voita

4dl sokeria

2tl leivinjauhetta

4rkl unikonsiemeniä

1tl suolaa

2tl vaniljasokeria

4 munaa

4.5dl piimää

2rkl voita + 2rkl korppujauhoja vuokien voiteluun

kakun kostutukseen: 1dl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan kuiva-aineseos ja piimä vuorotellen koko ajan sekoitellen. Levitä taikina kahteen vuokaan (halkaisija 16-18cm). Paista uunin keskitasolla n. 30-35min. 175-asteessa. Jäähdytä pohjat.

Karhunvatukkamousse(2:een väliin):

100g vaniljarahkaa

50g tuorejuustoa

3dl kuohukermaa

300g tuoreita karhunvadelmia

3rkl sokeria

4 liivatelehteä

0,25dl vadelmamehua

Laita liivatteet likoamaan veteen. Soseuta karhunvatukat ja lisää sokeri. Vatkaa kerma. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Liuota ja sekoita kylmässä vedessä liuenneet liivatelehdet kuumaan mehuun. Sekoita täytteeseen. Laita mousse jääkaappiin/pakastimeen.

Valkosuklaamousse ja lakkasose (1:een väliin):

100g tuorejuustoa

2dl kuohukermaa

50g maustamatona rahkaa

100g valkosuklaata

1/4dl erikoishienoa sokeria

3 liivatelehteä

0.25dl sitruuna limonadia

200g pakastettuja lakkoja + 2rkl sokeria

Kuumenna ja soseuta lakat sokerin kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoitellen. Sekoita valkosuklaa rahkan kanssa. Sekoita rahkaseos, tuorejuusto ja kerma keskenäään. Mausta sokerilla. Sekoita liivatteet kuumennettuun limonadiin. Lisää liivateseos täytteeseen. Aseta mousse jääkaappiin asettumaan. Levitä lakkasose kakkupohjan päälle, ja lakkasoseen päälle valkosuklaamousse.

Kreemi kakun ympärille:

200g huoneenlämpöistä voita

400g tomusokeria

1rkl punaista geeliväriä

1rkl sinistä geeliväriä

Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi(2-3min.) Jaa kreemi kolmeen kulhoon. Värjää kaksi kulhollista kreemiä liilaksi elintarvikeväreillä, siten että toinen on tummempi liila. Levitä kakun päälle liukuvärjäystyyliin, kreemi saa vaaleta aina kakun pintaa kohden. Aseta kakku kylmään.

Ganache kakun päälle:

200g valkosuklaata

100g kuohukermaa

Rouhi suklaa. Kuumenna kerma. Kaada kerma suklaarouheen päälle. Sekoita ganacheksi. Anna jäähtyä hetki. Levitä kakun päälle. Valuta ganache reunoille drip tyyliin.

Koristeluun:

100g karhunvatukoita

50g vadelmia

½dl valkosuklaahippuja

1dl orvokkeja

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme