Mainos

Master Class: Tuomareiden Masterpiece-kakku

Tämä Koko Suomi leipoo -tuomareiden loihtima kakku sopii mainiosti vaikka itsenäisyyspäivän juhlapöytään.

POHJA:

MANTELIMASSA 1500 G
VOI 750 G
KANANMUNA 600 G
VEHNÄJAUHO 630 G
KUIVATTU MUSTIKKA 200 G

SUKLAAPÄHKINÄGANACHE:
KERMA 500 G
SUKLAA 750 G
PÄHKINÖITÄ 200 G

KUORRUTUS:

VOIKREEMI:
VOI (SUOLAAMATON) 600 G
VETTÄ 120 G
SOKERIA 120 G
VANILJASOKERIA
VALKOINEN MARSIPAANI N. 2 KG

KORISTELU:

PIKERI:
TOMUSOKERI 500 G
KANANMUNAN VALKUAINEN 90 G
SITRUUNAMEHUA 2 TL
SINISTÄ SOKERIMASSAA N. 200 G
VALKOISTA SOKERIMASSAA N. 200 G
ISOMALTOOSIA (SOKERIKORISTEIDEN TEKEEMISEEN)
PIKERIÄ

1. Valmista pohja:

• pehmennä mantelimassa mikrossa

• Pehmennä voi

• Vaahdota lapavatkaimella mantelimassaa ja lisää voi pienissä erissä joukkoon

• Vaahdota

• Lisää kananmunat vähitellen joukkoon koko ajan vatkaten.

• Lisää vehnäjauhot ja sekoita

• Lisää mustikat ja sekoita varovasti tasaiseksi

• Levitä massa leivinpaperille uunipeltien päälle (4 peltiä)

• Paista 190 asteessa 20 – 30 minuuttia

2. Valmista suklaapähkinäganache

• Lämmitä kerma

• Lisää pilkotut suklaat ja sekoita tasaiseksi

• Lisää rouhitut pähkinät ja lisää ne joukkoon

• Jäähdytä

3. Valmista voikreemi

• Kiehauta vesi ja sokeri. Jäähdytä

• Vaahdota voi ja lisää jäähtynyt sokerivesi koko ajan vatkaten

• mausta vaniljasokerilla tai aidolla vaniljalla

Kakun kokoaminen

1. Leikkaa pohjat neliöksi esimerkiksi seuraavalla tavalla:

kolme 30 cm x 30 cm

kaksi 20 cm x 20 cm

kaksi 10 cm x 10 cm

2. Alin kerros: Levitä pohjan päälle suklaapähkinäganachea ja laita toinen pohja päälle ja toista tämä vielä kerran

3. Laita pienempi pohja vinottain isomman pohjan päälle (alle ganachea). Levitä pohjan päälle ganachea ja laita pohja päälle.

4. Tee ylin kerros samalla tavalla kuin keskimmäinen kerros (eli alimpaan kerrokseen tulee kaksi väli ja keski- ja yläkerrokseen tulee yksi väli). Laita pohjat ”vinottain”.

5. Kuorruta kakku voikreemillä

6. Kaulitse valkoinen marsipaani ja kuorruta kakku sillä.

7. Valmista koristeita sokerimassasta (valkoisesta ja värjätystä) sekä isomaltoosista

Koristele kakku valmistamillasi koristella sekä pikerillä

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot