Mainos
Mainos

Onni yksillä, kesä kaikilla -kääretorttu rahkatäytteellä

Tällä reseptillä syntyy Heljän Onni yksillä, kesä kaikilla -kääretorttukakku rahkatäytteellä.

Pohjataikina 1

3 munaa

3 rkl (0,5 dl)sokeria

1 tl leivinjauhetta

3 rkl (0,5dl)vehnäjauhoja

Pohjataikina 2

3 munaa

3 rkl (0,5 dl)sokeria

1 tl leivinjauhetta

1,5 rkl vehnäjauhoja

1,5 rkl kaakaojauhetta

Rahkatäytteen aineet

2 ½ dl kuohukermaa tai flora vispiä

100 g rahkaa (voi olla myös vaniljarahkaa)

200 g (5 dl) vadelmia (kotimaisia, ei ulkomaalaisia)

2-3 rkl vaniljakreemijauhetta

1 dl Tropicana sitruunamehua (kostutukseen)

sokeria maun mukaan

Kakun reunat ja päällinen

100 g voita

1,5-2 dl tomusokeria + 0,5 dl myös kaulimisen avuksi

2 dl kermaa

100 g rahkaa

sokeria oman maun mukaan

ruskeaa, mustaa ja vihreää pastaväriä

valkoista sokerimassaa 250 g + Robertsin extravalkoista marsipaania 250 g

100 g vihreää sokerimassaa

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Toisen pohjan voit vatkata yleiskoneella ja toisen sähkövatkaimella.

3. Laita kumpikin pohjataikina omaan pursotinpussiin. Pursota pellille vuorotellen valkoinen ja ruskea raita.

4. Laita uuniin noin viideksi minuutiksi.

5. Laita pöydälle keittiöpyyhe ja sen päälle voipaperi. Sirottele paperin päälle noin 0,5 dl sokeria.

6. Kaada torttulevy sokerin päälle ja kääri levy halutessasi rullalle hetkeksi.

7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Soseuta vadelmat tehosekoittimessa. Sekoita vadelmasose ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon. Voit myös halutessasi maustaa sokerilla.

8. Leikkaa pohjasta 5-6 cm liuskoja. Laita aina yhden liuskan päälle rahkaa ja kääri se rullalle. Ensimmäisen rullan pitää olla melko tiukka. Jatka näin kunnes liuskat loppuvat. Kokoat siis kääretorttukakun pystysuuntaan.

9. Kun olet koonnut kakun, kostuta se Tropicana sitruunamehulla.

10. Valmista voikreemi. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi ja levitä se lastalla kakun ympärille. Vie kakku jääkaappiin.

11. Valmista kakun päällinen. Vatkaa kerma, lisää rahka ja sokeria maun mukaan. Kun seos on paksua sekoita joukkoon ruskeaa pastaväriä niin, että siitä tulee beigeä. Levitä seos kakun päälle reunoille asti. Tee skrapan avulla rahkaan viiltoja.

12. Valmista kakun reunat. Kaulitse sokeri-marsipaanimassasta kakun ympärysmitan pituinen pala. Sokerimassakaistale saa olla vähän leveämpi kuin kakun korkeus on. Painele massa kiinni kakun ympärille. Muokkaile massan ylä- ja alaosaa sellaiseksi kuin haluat.

13. Tee vihreästä sokerimassasta lehtiä ja asettele niitä kakkuun haluamallasi tavalla.

14. Maalaa ohuella sudilla mustia viiruja sinne tänne kakun ympärille.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme