Mainos
Mainos

Suklaa-minttu-kääretorttu

Jaanan ihanan höttöinen ja pehmeä kaakaopohja, jota raikastaa piparmintun aromi.

Suklaanpalat tuovat mukavaa rousketta suutuntumaan ja täyteläisyyttä makuun. Herkullisesti valuva suklaakastike kruunaa kokonaisuuden.

Koristeena oleva minikääris kertoo, että kyseessä onkin kakun muotoon leivottu kääretorttu.

Pohjan ”resepti” on luottoreseptini perinteisten sokerikakkujen tekemisessä eikä se petä koskaan. Jauhojen ja sokerin määrä saadaan selville kertomalla munien paino 0,7.

Pohja ja minikääris

6 kananmunaa

n. 220 g erikoisvehnäjauhoja

n. 250 g siro sokeria

1 tl leivinjauhetta

30 g kaakaojauhetta (leivontaan käytettävää, esim. Fazer cacao)

Kostutus

2 dl maitoa

3 rkl kaakaojuomajauhetta

Täyte

250 g pehmeää maitorahkaa

2 dl vispikermaa

0,5 tl piparminttu-uutetta

100 g tummaa suklaata (kaakaota vähintään 44%)

4 rkl sokeria

2 rkl maitoa

2 liivatelehteä

Kuorrute

150 g vähäsuolaista voita

2,5 dl tomusokeria

0,5 dl kaakaojauhetta (leivontaan käytettävää, esim. Fazer cacao)

2 rkl maitoa

Kastike

1 dl vispikermaa

100 g tummaa suklaata (kaakaota vähintään 44%)

25 g vähäsuolaista voita

Koristelu

50 g valkoista sokerimassaa

1-2 tippaa piparminttu-uutetta

valkoista helmiäistomuväriä

Tee näin:

Pohja ja minikääretorttu

• Punnitse kananmunat yleiskoneen kulhoon. Kerro munien paino 0,7 ja saat tarvittavan sokerin ja jauhojen määrän.

• Punnitse sokeri ja vatkaa munien kanssa kuohkeaksi.

• Punnitse jauhot, kaakaojauhe ja lisää leivinjauhe, sekoita keskenään.

• Lisää jauhot siivilän läpi sokeri-munavaahtoon varovasti käännellen.

• Ota pieni osa taikinasta erilliselle leivinpaperille mini-kääristä varten. Levitä palettiveitsellä tasaiseksi.

• Kaada loppu taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle.

• Paista 200 asteessa 10 min. Minikääristä koosta ja paksuudesta riippuen 3-5 min.

• Anna hetki jäähtyä ja siirrä pohja leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu sokeria. Poista paistossa käytetty leivinpaperi ja kääri pohja rullalle. Anna jäähtyä. Toimi samoin minikääriksen kanssa.

Kostutus

• Mittaa maito ja kaakaojuomajauhe lasiin.

• Sekoita ja jätä odottamaan.

Täyte

• Laita liivate likoamaan kylmään veteen pakkauksen ohjeen mukaan.

• Rouhi suklaa paloiksi.

• Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi.

• Lisää rahka, sokeri ja piparminttu-uute, sekoita.

• Lämmitä maitotilkka ja lisää siihen lionnut liivatelehti. Lisää täytteeseen.

• Ota pieni määrä täytettä ja laita se pursotinpussiin, jossa on suuri ”pallo”tylla.

• Lisää rouhittu suklaa loppuun täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

• Anna asettua kylmässä hetki.

Kuorrute, kaakaovoikreemi

• Laita pursotinpussiin ”vaihtoliitin” ja leveä, suora tylla.

• Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe vähitellen. Vaahdota.

• Lisää maito ja vaahdota.

• Laita kuorrute pursotinpussiin, jossa on vaihtoliitin.

• Jätä odottamaan kuorruttamista.

Kastike

• Sulata suklaa kerman kanssa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa.

• Lisää voi ja sekoita.

• Jätä odottamaan koristelua.

Sokerimassakoristeet

• Kaada pieni määrä valkoista helmiäistomuväriä pieneen kulhoon.

• Ota pieni pala sokerimassaa (n. 50 g) ja lisää siihen piparminttu-uutetta.

• Muotoile massasta eri kokoisia palloja.

• Pyörittele pallot tomuvärissä.

• Jätä odottamaan koristelua.

Kokoaminen ja koristelu

• Leikkaa pohja leveyssuunnassa kolmeen, yhtä suureen leveään kaistaleeseen.

• Kostuta pohja.

• Levitä täyte pohjan päälle. Jätä yhden suikaleen päästä n.3 cm ilman täytettä. Säästä hieman täytettä minikääristä varten.

• Kääri pohja rullalle suikale kerrallaan. Aloita seuraavan suikaleen kääriminen siitä, mihin edellinen loppui. Käytä viimeiseksi pala, jossa oli paljas kohta. Jätä paljas kohta kääretortun loppupäähän. Kääriessä muista katsoa, että pohja kulkee suorassa linjassa ja nosta torttu varoen kun siirryt käärimään seuraavaa suikaletta.

• Aseta kääretorttukakku tarjoiluvadille.

• Kääri tuorekelmua tiiviisti kakun ympärille. Näin saat samalla muotoiltua kakkua.

• Anna jähmettyä kylmässä.

• Kostuta ja täytä myös minikääris ja jätä toisesta reunasta n. 2 cm ilman täytettä. Kääri rullalle ja anna jähmettyä kylmässä.

• Pursota kuorrute kakun päälle ja reunoille. Tasoita palettiveitsellä ja leveällä kittilastalla.

• Anna jähmettyä kylmässä.

• Valuta suklaakastike kakun päälle. Anna valua reunoilta.

• Anna jähmettyä kylmässä.

• Pursota voikreemiä ja valkoista täytettä kakun päälle ja reunoille. Vaihda välillä tyllaa.

• Asettele minikääriksen palaset kakun päälle. Voit puolittaa osan palasista.

• Asettele sokerimassapallot kakun päälle.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme