Mainos
Mainos

Tekninen tehtävä jakso 1: Bostonkakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisen jakson teknisessä tehtävässä kilpailijat ottivat mittaa toisistaan valmistamalla bostonkakkuja.

Bostonkakku:

250 g maito
25 g hiivaa
1 kananmuna
50 g ruokokidesokeri
50 g taloussokeri
1 tl suolaa
0,5 rkl kardemummaa
n. 500 g vehnäjauhoja
100 g voita

Täyte:

130 g voita
100 g kanelisokeria
(vaniljasokeria)

Pinnalle:

raesokeria
mantelilastuja

Sekoita maitoon hiiva ja mausteet. Lisää kananmuna ja sokeri. Sekoita taikinaan jauhot. Vaivaa taikinaan pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota taikina peitettynä lämpimässä. Vaivaa hyvin kohonnut taikina leivinpöydällä niin, ettei jää ilmakuplia. Kauli taikina levyksi, levitä siihen voi ja ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri rullaksi. Leikkaa paloihin ja laita vuokaan. Kohota liinan alla.

Voitele hyvin kananmunalla, koristele raesokerilla ja mantelilastuilla.

Paista uunissa 180 asteessa noin 20–30 minuuttia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme