Mainos
Mainos

Tekninen tehtävä, jakso 10: Lohicoulibiac

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenennen jakson teknisessä tehtävässä valmistettiin lohicoulibiac.

Pohja:

250 g vehnäjauhoja
120 g voita
½ tl suolaa
1 kanamuna
1 rkl vettä

Sekoita voi, vehnäjauhot ja suola. Lisää vesi ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja anna levätä hetki kylmässä.

Täyte:

1 dl riisiä
vettä
suolaa
250 g lohta (siivuta)
tilliä
2 kananmuna ( kovaksi keitettynä ja hienonnettuna )
voita
kananmunaa voiteluun

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä. Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Laita täytteet taikinan keskelle niin että lohi, tilli ja kananmuna jäävät riisi kerrosten väliin.

Laita muutama nokare voita päälle. Taita taikina täytteen päälle ja asettele pellille sauma puoli alaspäin. Koristele pinta ylijääneellä taikinalla. Voitele kananmunalla. Pistele. Paista 180 asteisessa uunissa kypsäksi. Paloittele 4 cm:n paloiksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme