Mainos

Tekninen tehtävä jakso 3: Macarons

Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa teknisenä tehtävänä oli valmistaa macaron-leivoksia.

Testaa, olisiko sinusta Koko Suomi leipoo -kilpailuun? Tässä kotileipureita haastanut teknisen tehtävän resepti!

Aikaa valmistukseen:1,5h

Macarons:

125g mantelijauhoa

225g tomusokeria

Marenki:

25g sokeria

100g valkuainen

Lisäksi:

vihreää elintarvikeväriä

keltaista elintarvikeväriä

Tee näin:

Sekoita tomusokeri ja mantelit, siivilöi isot mantelinpalat pois.

Vatkaa valkuaisista ja sokerista vaahto. Kun marenki on valmis värjää sopivan väriseksi. Valmista kaksi eriväristä massaa.

Sekoita mantelijauho-tomusokeri yhdistelmä marenkiin. Älä sekoita liikaa tai liian vähää! Pursota leivinpaperille noin 4cm halkaisijaltaan olevia macaronseja. Anna pinnan kuivua hetki ennen kuin laitat uuniin. Paista noin 140 asteisessa uunissa noin 14min. Irrota ja täytä macaronsit vasta niiden jäähdyttyä.

Täyte, sitruunakreemi:

1 kananmuna

1 keltuainen

100g sokeria

2 sitruunaa mehu

1/2 kuori raastettuna

125g voita (suolaton)

Tee näin:

Keitä sitruunasta, sokerista ja kananmunista kreemi vesihauteessa/kattilassa. Lisää pehmeä voi noin 40 asteiseen kreemiin. Jäähdytä massa ja pursota macaronsien väliin

(MTV3)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot