Mainos
Mainos

Tekninen tehtävä jakso 4: Tiramisu

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa panokset olivat korkealla, kun kilpailijat valmistivat tiramisua teknisessä tehtävässä.

Tiramisu:

100 g valkuaisia
80 g sirosokeria
valkuaisista jääneet keltuaiset
40 g sirosokeria
120 g vehnäjauhoja

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa eri kulhossa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri samalla vatkaten. Yhdistä vaahdot ja lisää siivilöidyt jauhot.  Pursota massa pellille kekseiksi. Ripottele pinnalle sokeria. Paista 180 asteisessa uunissa rapean kypsiksi.

Täyte:

100 g sirosokeria
4 kananmunaa
400 g mascarponejuustoa
2 liivatelehteä

Kostutus:

espressokahvia
Amaretto mantelilikööriä

Koristelu:

kaakaojauhetta
suklaata

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuaisvaahtoon mascarponejuusto ja liotetut ja sulatetut liivatteet. Yhdistä vaahdot. Valmista kostutusliemi espressokahvista (espresso-pikakahvijauhe) ja mantelilikööristä. Annostele martinilaseihin kostutettujen keksien kanssa. Koristele kaakaojauheella ja suklaakoristeella.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme