Mainos
Mainos

Tekninen tehtävä, jakso 6: Aleksanterinleivos

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa teknisenä tehtävänä oli valmistaa aleksanterinleivos.

Kilpailijoiden oli leivottava 8 kpl aleksanterinleivosta, joista 4 kpl esiteltiin tuomareille. Aikaa tehtävän suorittamiseen oli 2 tuntia.

Santataikina:

200 g voita
100 g sirosokeria
1 kpl ( 50 g) kananmuna
½ tl leivinjauhetta
300 g vehnäjauhoja
omenamarmeladia
sokeripomadaa
punaista karamelliväriä

Sekoita voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kovettua hetki kylmässä. Kaulaa santataikina 3,5mm:iin ja laita pellille. Tee muutama reikä taikinalevyyn. Paista levyt 180 asteessa noin 10 min. Leikkaa puoliksi kuumana. Anna jäähtyä.

Levitä santataikinalevylle omenamarmeladia. Laita toinen santataikinalevy tämän päälle siten, että peltiä vasten ollut puoli tulee ylöspäin. Levitä päälle hyvin ohut ja tasainen kerros marmeladia. Laita hetkeksi jääkaappiin. Lämmitä pomada noin 45 asteeseen ja värjää vaaleanpunaiseksi, lisää tarvittaessa hieman vettä. Kaada levylle ja levitä tasaiseksi. Anna pomadan kovettua ennen leikkaamista. Leikkaa levy 4cm x 7cm kokoisiksi leivoksiksi.

Tarjoiluastia:

Lasinen lautanen ja pitsipaperi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme