Mainos
Mainos

Tekninen tehtävä, jakso 7: Marja-pavlova

Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa kilpailijat valmistivat teknisessä tehtävässä pavlovaa.

Resepti

3 valkuaista
0,5 tl suolaa
210 g siro sokeria
¾ tl etikkaa
1 tl vaniljasokeria

Täyte

1,5 dl kermaa
1,5 dl maitorahkaa
300 g marjoja
(sokeria)
(hyytelösokeria)

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon 1/3 sokerista ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jähmeää. Sekoita joukkoon vaniljasokeri, etikka ja loput sokerista.

Kostuta paperi vedellä ja pane se pellille. Pursota marenki tähtityllalla paperin päälle noin 8 cm halkaisijan kokoisia ”pesiä”. Siis pyöreä keko minkä reunat ovat hieman koholla .

Paista uunin keskiosassa 100 asteessa noin tunti. Marengin on oltava kuiva ulkopuolelta ja sitkeä sisältä.

Poista paperi ja anna jäähtyä ritilällä.

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita siihen rahka. Täytä marengit täytteellä ja koristele marjoilla. Viimeistele hyytelösokerilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme