Mainos
Mainos

Tekninen tehtävä, jakso 8: Whoopiet

Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa teknisessä tehtävässä leivottiin whoopieita.

Minttu-suklaa Whoopiet

180 g vehnäjauhoja
40 g kaakaojauhetta
1,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
160 g voita
150 g siro sokeria
1 kpl muna
1tl vaniljasokeria
120 g maitoa

Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola, sooda ja vaniljasokeri keskenään. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sitten vähitellen muna. Sen jälkeen lisää puolet jauhoseoksesta ja maito. Sekoita kevyesti. Lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita. Pursota pyöreitä taikinanokareita leivinpaperille pellille. Paista noin 12–14. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä ritilälle jäähtymään täysin.

Minttutäyte

150 g voita
250 g tomusokeria
1–2 tl piparminttuöljyä
muutama tippa vihreää väriä

Vaahdota tomusokeri ja voi ilmavaksi vaahdoksi. Lisää minttu ja väri. Laita täyte pursotinpussiin ja täytä whoopiet. Halutessasi voit koristella whoopiet tomusokerilla, kaakaojauheella ja suklaaraidoilla.

Vadelma Whoopiet

220 g vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
160 g voita
150 g siro sokeria
1 kpl muna
1tl vaniljasokeria
120 g maitoa

Sekoita vehnäjauhot, suola, sooda ja vaniljasokeri keskenään. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sitten vähitellen muna. Sen jälkeen lisää puolet jauhoseoksesta ja maito. Sekoita kevyesti. Lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita. Pursota pyöreitä taikinanokareita leivinpaperille pellille. Paista noin 12–14. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä ritilälle jäähtymään täysin

Vadelmatäyte

100 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
100 g vadelmia

Sulata valkosuklaa. Vatkaa tuorejuusto ilmavaksi ja lisää joukkoon sulatettu suklaa. Lisää vadelmat ja sekoita tasaiseksi. Laita täyte pursotinpussiin ja täytä whoopiet. Koristele.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme