Mainos
Mainos

Tekninen tehtävä, jakso 9: Lusikkaleivät

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa teknisessä tehtävässä leivottiin lusikkaleipiä.

Lusikkaleivät

Valmista lusikkaleivistä tornirakennelma.

200 g voi
130 g siro sokeri
2 tl vaniljasokeri
1 tl leivinjauhe
noin 260 g vehnäjauho
Väliin marmeladia tai hilloa

Sulata voi ja anna sen ruskistua hieman. Jäähdytä vähän.

Sekoita sokerit voisulan joukkoon ja anna jäähtyä.

Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää voi-sokeriseokseen vähän kerrallaan.

Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Painele massa tiiviisti lusikan pesään ja aseta pellille kupera puoli ylöspäin.

Paista noin 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniin värisiä.

Täytä jäähtyneet pikkuleivät hillolla ja kierittele sokerissa.

Rakenna mieleisesi rakennelma.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme