Mainos
Mainos

Tekninen tehtävä: Letitetty pullapitko

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa kilpailijat pääsevät valmistamaan letityn pullapitkon. Kokeile sinäkin!

Valmistusaika 1 h 45 min

maito 250 g
hiiva 30 g
sokeria 100 g
suolaa n. 5 g
kananmunia 25 g
kardemumma 1 tl
voita 100 g
vehnäjauhoja n. 550 g


Voiteluun; kananmunaa, raesokeria, mantelilastuja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liota hiiva maidon joukkoon.

Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma ja 2/3 osa vehnäjauhoista.

Sekoita raaka-aineet ja aloita taikinan vaivaus.

Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaksi.

Lisää suola ja pehmeä voi.

Vaivaa taikina valmiiksi, kimmoisaksi taikinaksi.

Annan taikinan levätä pöydällä muovin alla noin 15 minuuttia.

Leivo taikinasta kaksi kappalettasamankokoistaneljällä säikeellä letitettyä pitkoa.

Laita pitkot pellille leivinpaperin päälle.

Kohota pitkot huolellisesti.

Voitele kananmunalla.

Ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja.

Paista pitkot n. 175 asteessa kypsäksi

Laita molemmat pitkot tarjoiluastialle (puinen tarjoiluastia).

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme