Mainos
Mainos

Tekninen tehtävä: Pursotettu pikkuleipä

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat pääsevät tekemään pursotettuja pikkuleipää.

Valmistusaika 1 h 15 min

Ainekset:

voi 200 g

sokeri 100 g

kananmuna 1 kpl

vaniljasokeri 1 tl

vehnäjauho n. 270 g

kaneli-sokeriseosta

vadelmamarmeladia

taloussuklaa

Vaahdota voi, sokeri ja vanilliinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita lopuksi varovasti vehnäjauhot joukkoon.

Pursota massasta tähtityllalla kahdenlaisia pikkuleipiä;

1) ässän mallisia pikkuleipä

Ripottele näiden päälle kanelisokeriseosta ennen paistoa

2) noin 7 cm pituisia suoria pikkuleipiä

Paiston jälkeen yhdistetään kaksi pikkuleipää, joiden väliin tulee vadelmamarmeladia.

Voit halutessasi koristella suklaalla paiston jälkeen.

Paista pikkuleipiä 200 asteessa tarvittava aika.

Tee pikkuleivistä kaunis asetelma tarjoiluastialle. Kaikkia pikkuleipä ei tarvitse laittaa tarjoille.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme