Mainos
Mainos

This is my passion -kääretorttu

Näin valmistuu Kristan This is my passion -kääretorttu.

KÄÄRETORTTUPOHJA

8 kananmunaa

3 dl sokeria

4 tl leivinjauhetta

6 rkl perunajauhoja

6 rkl vehnäjauhoja

Nokare voita

PASSIONCURD

1,5 kananmunaa

3 keltuaista

1,8 dl passionin hedelmälihaa (8-9 passionia)

5-6 rkl sokeria

60-65 g voita

MANGOHYYTELÖ

2 liivatetta

1 dl mangososetta (Bonne)

1 rkl vettä

MANGORAHKA

3 dl vispikermaa

300g maitorahkaa

130g mangososetta (Bonne)

3 rkl tomusokeria

3 rkl vaniljakreemijauhetta

KORISTEET

Passionin puolikkaat

4 ananaskirsikkaa

1 rkl kultaisia sokerihelmiä

1 tl syötävää kultaista glitteriä

1 tl kultaista tomuväriä

4 rkl isomaltoosia

Keltaista elintarvikepastaväriä

1. Aloita laittamalla pohjan kananmunat ja sokeri monitoimikoneeseen. Vatkaa kunnes niistä on tullut vaaleaa vaahtoa. Vaahto on valmista kun sen pintaan tehty kuvio pysyy hetken näkyvissä. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja kääntele varovasti joukkoon. Voitele kaksi leivinpaperia kevyesti. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Paista 200 asteessa 7-9 minuuttia. Kaada pohjat sokeroidulle leivinpaperille. Poista leivinpaperit. Anna pohjien jäähtyä.

2. Valmistele vesihaude. Sekoita kananmuna, keltuaiset ja sokeri ja vispaa hetki. Sekoita niiden joukkoon hedelmäliha. Aseta kulho kattilan päälle. Sekoita seosta kokoajan ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Jatka sekoittamista 5-10 minuuttia, kunnes seos sakenee ja alkaa muuttumaan tahnamaiseksi. Laita jäähtymään.

4. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Mittaa mangosose ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita pehmenneet liivatelehdet kuumaan veteen. Yhdistä liivateseos ja mangosose. Kaada hyytelömassa laakeaan astiaan leivinpaperin päälle ja laita kylmään jähmettymään.

5. Leikkaa leivinpaperista suikale, joka avulla leikkaat pohjat oikean kokoisiksi. Trimmaan pohjien reunat suoriksi. Riippuen siitä kuinka korkean tai kuinka suuren halkaisijan haluat kakulle, leikkaa pohjat kolmeen tai neljään yhtä leveään suikaleeseen. Aseta pohja suikaleet peräkkäin työtasolle ja levitä niiden päälle passioncurdia. Ryhdy rullaamaan pohjista yhtä suurta rullaa. Nosta rulla pystyyn haluamallesi tarjoiluastialle ja tue sopivan kokoisen irtopohjavuoan reunuksella. Laita jääkaappiin odottamaan.

6. Aloita rahkaseoksen valmistaminen vatkaamalla vispikerma ja vaniljakreemijauhe vaahdoksi. Sekoita keskenään maitorahka, tomusokeri ja mangosose. Kääntele rahkaseos kerman joukkoon varovasti Levitä seos kakun päälle haluamallasi tavalla palettiveistä apuna käyttäen. Laita jääkaappiin odottamaan.

7. Laita isomaltoosi sulamaan liedelle miedolle lämmölle. Sekoittele kunnes kiteet ovat sulaneet. Lisää elintarvikeväri ja sekoita. Varo ettei sokeri pala pohjaan. Kaada leivinpaperin päälle haluamaasi muotoon ja anna jäähtyä.

8. Leikkaa hedelmät koristelua varten. Ota hyytelö kylmästä ja leikkaa siitä pieniä kuutioita. Lisää kakun päälle hyytelö, hedelmät ja sokerikoriste. Viimeistele kakku kultaväreillä sekä sokerihelmillä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme