Mainos
Mainos

Anne Kukkohovi Koko Suomi leipoo -ohjelman kuvauksista: "Leipominen saa ihmiset avautumaan"

Koko Suomi leipoo -ohjelmassa nähdään Anne Kukkohovin mukaan ajankohtaisia leipomistrendejä sekä persoonallisia kilpailijoita.

Koko Suomi leipoo -ohjelman uusi kausi alkaa tänään MTV3-kanavalla. Ohjelman juontajan Anne Kukkohovin mukaan uudella kaudella nähdään erittäin vahvasti kaikista kuumimmat trendit, jotka vallitsevat nyt leipomisen saralla. Erityisen paljon uudella kaudella tehdään vegaanisia, gluteenittomia sekä maidottomia leivonnaisia. 

– Olen kaivannut jo aikaisemminkin vastaavaa. Kymmenen vuotta sitten tämä ei olisi tullut kuuloonkaan, mutta tällä hetkellä se on hirveän ajankohtaista. 

Kukkohovi kertoo, että hän nappasi ohjelman kuvauksista uusia leivontaideoita itselleenkin. Kilpailussa nähdään myös uusien ainesosien käyttöä, kuten esimerkiksi havupuu-uutetta.  

Kilpailussa näkyy Kukkohovin mukaan erityisen vahvasti se, että leivonta  on periytyvä taito ja siinä on paljon merkityksiä ihmisille. Monet liittävät leivontaan vahvoja tunteita ja muistoja. Myös monien luonteet tulevat helpommin esille leipomisen kautta. 

– Leipominen saa ihmiset avautumaan aika helposti. Jos esimerkiksi laitettaisiin vaan suoraan kameran eteen ja alettaisiin haastattelemaan, niin se voi olla monille tosi vaikeaa. Mutta leivonnan ohessa ollaan avoimempia.

Kukkohovin mukaan jotkin kilpailijat myös näyttävät tunteensa ja kokevat kilpailun käänteet paljon vahvemmin kuin toiset. Hän arvelee, että reaktiot heijastavat ihmisten elämänkokemuksia.  

– Jos käy elämässään läpi vaikean asian, niin ehkä se, että kohoaako pulla, ei ole maailman dramaattisin asia, Kukkohovi pohtii.

Ohjelma kuvattiin kesällä, joka oli Kukkohoville kiireistä ja raskasta aikaa. Hänen työtään varjosti huoli äidistä, joka sairastaa syöpää. Juontaja kertoo, että kuvaukset sujuivat kuitenkin mallikkaasti vastoinkäymisistä ja kurjasta kesäsäästä huolimatta. 

– Meillä oli aivan ihana porukka, joka oli todella innovatiivinen sen suhteen miten saadaan rankkasateessa tehtyä ohjelmaa. Välillä siellä huljuteltiinkin uuninlämmössä hameita ja korkokenkiä, Kukkohovi nauraa.  

Koko Suomi leipoo MTV3-kanavalla kello 20!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme