Mainos
Mainos

Kilpailijan taikinassa ällöttävä "lisäproteiini": "Katsotaan mitä tuomarit tykkäävät"

11 kilpailijaa jatkaa mukana Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa.

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisen jakson teemana on klassikot ja kotileipurit pääsevät tekemään perinteisen pullapitkon, sekä kermakakun.

Osalle leipureista perinnepitkon tekeminen on täysin uusi juttu. Ja toisille se on jo vuosien kokemuksen tuoma perinne.

Pitkon leipominen herättää tunteita. Yhdelle kilpailijoista pullapitkotehtävä saa kyyneleet silmiin, sillä tehtävä muistuttaa häntä hänen äidistään.

– Kun kuulin, mikä tehtävä oli, niin äiti siitä tuli ensimmäisenä mieleen. Hän leipoi pari kertaa viikossa pullaa, niin aina se teki niitä pullapitkoja, nainen kertoo kyyneleet silmissä.

​​​​​​​

Taidonnäytetehtävässä leivotaan moderni kermakakku, josta kilpailijoilta toivotaan jotain uutta vivahdetta perinteiseen herkkuun.

Sannan kakkutaikinaan lennähtää kärpänen, mikä tuskin on tuomarien toivoma ”uusi tuulahdus” perinneherkussa.

– Täällä luonnonhelmassa, kun tekee ruokaa, niin saattaa joskus päätyä se lisäproteiinikin sinne taikinaan. Kärpänen kävi tuossa minun taikinassa ja saattoi päätyä vispilän väliin. Katsotaan mitä tuomarit tykkäävät, Sanna kertoo.

Koko Suomi leipoo -ohjelma juontaaa Anne Kukkohovi. 

Koko Suomi leipoo MTV3-kanavalla keskiviikkoisin kello 20

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme