Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman tehtävä sai aikaan somemyrskyn: "Nyt on käynnissä karjalanpiirakan oikeusmurha!"

Koko Suomi leipoo -ohjelma sai aikaan melkoisen karjalanpiirakkagaten. Katsojien mielestä tuomarit eivät tiedä, millainen on oikea karjalanpiirakka. 

Koko Suomi leipoo -ohjelmassa kilpailijoiden piti valmistaa teknisessä tehtävässä karjalanpiirakka. Tarjolla oli monen näköistä piirakkaa, ja tuomarit Mika Parviainen ja Markus Hurskainen arvioivat kilpailijoiden tekeleet. 

Kehuja saivat eksoottisemmat versiot karjalanpiirkasta, kun taas perinteisesti tehtyjä karjalanpiirakoita tuomarit eivät juurikaan arvostaneet. Tuomareiden mielestä piirakan kuoren pitää olla paksu ja täytettä paksulti.

Sen sijaan esimerkiksi Marttaliitto ohjeistaa kaulimaan karjalanpiirakan taikinakuoren ohueksi ja laittamaan täytettä vain sen verran, että piirakka voidaan rypyttää kiinni. 

Ohjelman aikana Twitter ja muut palautekanavat tulvivat kummasteluja tuomareiden kommenteista. 

– Nyt puuttui Koko Suomi leipoo -tuomareilta perinnetietous. Karjalanpiirakan kuori on ohut, ei paksu. "Crispy" on sultsina! eräs kommentoi.

– Kyllä on varsinainen karjalanpiirakkaoikeusmurha käynnissä tän päivän Koko Suomi leipoo -jaksossa. Ei tuommosia latkuja, toinen komppaa. 

Koko Suomi leipoo keskiviikkoisin kello 20 MTV3-kanavalla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme