Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -sarjan kolmas tuotantokausi alkaa – tässä ovat uudet kilpailijat

Upean herkulliset leivonnaiset ja taitavimmat kotileipurit laitetaan jälleen paremmuusjärjestykseen, kun Koko Suomi leipoo palaa ruutuun MTV3-kanavalla.

Jauhot pöllyää, kaulimet ovat kovassa käytössä ja kotikatsomoissa alkaa sokerihammasta kolottaa, kun kaksitoista uutta kotileipuria pääsee jälleen kilpailemaan Suomen parhaan kotileipurin tittelistä!

Ohjelman juontaa Anne Kukkohovi ja paakkelssit paremmuusjärjestykseen pistää taitavat tuomarit Mika Parviainen ja Markus Hurskainen.

– Kirkkaassa muistissa on edelleen edelliskausien kilpailijat ja suussa sulavat herkut! Olen jokaisessa hetkessä kilpailijoiden puolella, mutta nauttin myös tuomareiden palautteista, koska niistä oppii aina jotain uutta. Itse rakastan makeita kermaisia leivonnaisia, mutta meidän perheessä leivonnan hoitaa aviomieheni, Kukkohovi kertoo. 

Kolmannen kauden kilpailijat

Jaana Koivuranta-Härkönen

34-vuotias hyvinkääläinen Jaana on todellinen koristelutaitaja! Vuonna 2016 hän voitti kakunkoristelun Suomen mestaruuden upealla teoksellaan Suomineito puolukassa. Tällä hetkellä kotona kahden lapsen kanssa viihtyvä estenomi ja kosmetologi pitää omia leivontahetkiään terapeuttisina, mutta myös lapset saavat mieluusti osallistua tekemiseen. 

Arttu Hartikainen

Joukon miesvahvistus on helsinkiläinen 36-vuotias luokan- ja laulunopettaja Arttu. Arttu ei ole noviisi leipomisessa, vaan harrastus on jatkunut jo 23 vuotta. Arttu on toiselta ammatiltaan klassinen laulaja. Erityisesti barokkimusiikkia erilaisissa kokoonpanoissa laulanut muusikko on myös Lohjan Tenorikilpailun finalisti vuodelta 2008 ja Lappeenrannan laulukilpailun semifinalisti vuodelta 2010.

Emmi Kairema

Suomalaisuus, perinteet, puhtaat maut ja laadukkaat raaka-aineet. Siinä ovat koisjärveläisen 31-vuotiaan Emmin tärkeimmät ohjenuorat leipomiseen. Munat tulevat omilta kanoilta ja pihassa odottaa 14 huskya aina valmiina lenkkiin tai valjakon eteen. Leipomisvietti Emmiin on valahtanut itäsuomalaisilta juurilta ja elämää ohjaa ajatus siitä, että kaikki tehdään itse, mitä voi. 

Heidi Guttorm

27-vuotias rovaniemeläinen Heidi rakastaa kauhuelokuvia ja leivontaa, ja onkin osannut yhdistää kaksi harrastustaan varsin luovasti. Heidi leipoo näyttäviä kauhuaiheisia leipomuksia ja pitää halloween-juhlien järjestämistä parhaana viihteenä. Heidin bravuureihin kuuluu myös tiramisu, joka toimii silloin, kun haluaa tehdä vaikutuksen johonkin erityiseen henkilöön.

Heljä-Riikka Laaksonen

Heljän keittiöstä ei iloa ja naurua puutu. 38-vuotiaan suomen kielen kouluttajan hersyvä nauru ja iloinen elämänasenne eivät jää keneltäkään huomaamatta. Tämän kotileipurin viikonloput soljuvat kakkuja leipoen, ja ystävät pitävätkin häntä välillä ihan hulluna; kuinka joku voi leipoa aina! Heljän pahin painajainen olisi jos hän ei enää saisi leipoa.

Iisa Harju

Kasvatustieteitä opiskelevalle viittä vaille valmiille luokanopettajalle leivonta on ainoa pikkutarkkuutta vaativa asia, johon keskittymiskyky ja kärsivällisyys riittävät loputtomiin. 25-vuotias oululainen heittäytyy leipomiseen täysillä ja käyttää siinä kaikkia aistejaan. Iisa ei koskaan leivo reseptin mukaan, vaan kokeilee ja soveltaa aina fiiliksen mukaan. Iisa on kavereiden keskuudessa tunnettu uniikeista sokerimassakakuistaan, joita hän valmistaa vastaanottajan persoona huomioiden.

Katja Kokko

45-vuotias lahtelainen Katja pitää leipomista syntymälahjanaan. Tyttären sanoin äiti on onnellinen, kun se leipoo. Leivonnaisillaan Katja pyrkii herättelemään aitoja ja autenttisia makuja ja raottamaan verhoa lapsuuden muistoihin. Leipominen on Katjalle myös perinteiden vaalimista ja hän pitääkin tärkeänä esiäitien reseptiikan säilyttämistä ja siirtämistä tuleville sukupolville. Katja on juuri aloittanut kokkiopinnot. 

Krista Jansson

29-vuotiaan vantaalaisen Kristan elämässä leipominen tekee kaikesta parempaa. Leipominen tuo iloa, poistaa stressiä ja antaa mahdollisuuden olla luova. Vaikka Kristan joka jouluisiin traditioihin on kuulunut viimeisen piparipellillisen polttaminen, ovat korkeammat leivontavoimat olleet pääosin Kristan puolella.

Laura Nikola

34-vuotias klaukkalalainen Laura on taitelija monella alalla. Alakoulun luokanopettajana ja kuvataidekoulun opettajana työskentelevä kahden pojan äiti harrastaa askartelua, käsitöitä, taidegrafiikka ja keramiikkatöitä. Taiteellisuus näkyy myös Lauran leipomuksissa. Luomisen vimma pääsee irti keittiössä ja kakutkin maalataan pikkutarkasti siveltimellä. 

Malla Marttala

35-vuotiaan lapualaisen Mallan elämää värittävät musiikki ja leipominen. Varhaisiän musiikinopettajana työskentelevä musiikkipedagogi laulaa ja soittaa taidokkaasti lähes 20:ta soitinta. Jo lapsena Malla kyllästyi perinteisiin täytekakkuihin kermavaahtoineen ja mansikoineen. Hän lähti itse toteuttamaan omia visioitaan ja sillä tiellä Malla on edelleen. 

Marion Agbejule

Kilpailun nuorin osallistuja, 17-vuotias vaasalainen Marion haaveilee omasta kahvilasta ja leivontaan liittyvistä opinnoista maailmalla. Kokemusta leivonnasta on ehtinyt kertyä jo vaikka ja kuinka. Vaikka leivontaharrastusta on takana vain muutamia vuosia, on Marion jo ehtinyt leipoa tarjottavat niin häihin kuin ylioppilasjuhliinkin useille kymmenille vieraille.

Sanna Santahuhta

34-vuotias kolmen pojan espoolainen äiti on leiponut aktiivisesti kymmenisen vuotta. Itseoppineelle harrastajaleipurille leipominen tarkoittaa intohimoa, terapiaa ja tapaa olla luova. Itsensä haastaminen ja onnistumisen ilo vievät Sannaa eteenpäin; leipominen ja leivonnaisten syöminen on Sannalle aistien sinfoniaa. 

Koko Suomi leipoo MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.00 alkaen 27.9.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme