Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -tuomari: Pullan leipominen ei todellakaan ole helppoa

Koko Suomi leipoo -ohjelma palaa ruutuun uusin jaksoin torstaina 18.9. MTV3-kanavalla. Ohjelman uusi tuomari, kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju muistuttaa, että pullan leipominen on taito, jolle olisi syytä antaa arvoa.

Aiemmin pullan leipominen oli suosittua ja moni pitää perinteistä reseptiä osana yleissivistystä. Jos pullien leipominen ei tunnu onnistuvan, on kuitenkin turha lannistua. Veli-Matti Ahvenharju nimittäin toivoo, että suomalaiset ymmärtäisivät, ettei pullien leipominen ole aivan yksinkertaista.

– Pullan tekeminen ei ole todellakaan helppoa, vaikka se siltä vaikuttaisi! Ahvenharju toteaa.

Haastakaa itsenne hiivalla!

Ahvenharju toivoo, että Koko Suomi leipoo -ohjelma herättäisi suomalaisissa innostuksen pullan leipomiseen. Perinteinen pulla sopii kondiittorimestarin mukaan nimittäin hienompiinkin tilaisuuksiin.

– Tänä päivänä leivotaan enemmän vähän kevyempiä leivonnaisia ja aika vähän käytetään hiivaa. Hiivatuotteet ovat olleet kilpailijoillekin niitä kaikkein vaikeimpia, Ahvenharju paljastaa.

– Kyllä tuore pulla hakkaa jonkun kakun mennen tullen monissa tilaisuuksissa! tuomari toteaa.

Koko Suomi leipoo -sarjan kilpailijoillekin vaikeimmiksi tehtäviksi ovat osoittautuneet yksinkertaiset ja perinteiset leivonnaiset, joissa hiivalla on tärkeä rooli.

– Tuntemattomammat leivonnaiset ovat olleet aika haastavia kilpailijoille. He eivät välttämättä ole koskaan nähneet tuotetta, jota he ryhtyvät leipomaan, eikä resepteissämme ole kuvia, Ahvenharju kuvaa tukalaa tilannetta.

Koko Suomi leipoo -ohjelman toinen tuotantokausi ja uudet jaksot nähdään MTV3-kanavalla torstaisin 18.9. alkaen klo 20.05.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme