Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -tuomarit hehkuttavat uusia kilpailijoita: "Jotkut leipovat päivittäin"

Koko Suomi leipoo -sarjan toinen tuotantokausi starttaa syksyllä MTV3-kanavalla. Ohjelman tuomarit Mika Parviainen ja Veli-Matti Ahvenharju kertovat, millä mielellä he lähtevät kohti suomalaisten suosikkisarjan toista tuotantokautta.

Mika Parviainen ja Veli-Matti Ahvenharju ovat mielissään siitä, kuinka hyviä amatöörileipureita Suomesta löytyi suursuosion saavuttaneen leivontaohjelman toisellekin kaudelle.

Hatunnosto kilpailijoille

Parviainen on ollut erityisen mielissään kuullessaan kilpailijoiden kertovan leivontaharrastuksestaan. Moni ahertaa liki kaiken vapaa-aikansa leivonnaisten parissa.

– He leipovat todella paljon. Jotkut leipovat päivittäin ja useimmat monia kertoja viikossa. Se on hatunnoston arvoinen asia, Parviainen toteaa.

Konkarituomari on mielissään siitä, että hän on saanut olla mukana ohjelman rakentamisessa alusta saakka. Se on luonut uskoa siihen, että toinen tuotantokausi tulee olemaan vailla vertaansa.

– Me olimme mukana valitsemassa kilpailijoita ja he ovat hyviä. Hehän ovat se asia, joka tuo tähän ohjelmaan sen draaman. On tärkeää, että mukana on tarpeeksi erilaisia persoonia, jotka ovat eri-ikäisiä ja eri puolilta Suomea, Parviainen toteaa.

Onko Parviaisen oma suosikkikilpailija jo valikoitunut?

– Kaikilla on tietysti oma persoonansa ja tykkään kaikista, Parviainen hymyilee.

Kilpailua odotetaan innolla

Tuomarina Koko Suomi leipoo -sarjassa ensimmäistä kertaa nähtävä Veli-Matti Ahvenharju on mukana täydellä innolla. Miehen ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, kun häntä pyydettiin mukaan.

– Lähdin tosi odottavaisin mielin ja iloisella mielellä mukaan. Tykkäsin tästä haasteesta tosi paljon ja lähdin mielelläni mukaan, Ahvenharju kertoo.

Kilpailuhenkisenä ihmisenä hän odottaa kaikkein eniten kilpailun kiristymistä.

– Ehkä kaikkein eniten minä kuitenkin odotan itse kilpailua. Odotan sitä, kuinka kilpailijat kasvavat sen mukana, Ahvenharju kiteyttää.

Mukana tällä kaudella on hyvin tasainen joukko taitavia amatöörileipureita. Ennakkosuosikkiaan Ahvenharju ei osaa vielä nimetä.

– Mukana on kyllä tosi tasainen porukka. Kukaan ei ole tullut vielä esiin sieltä, Ahvenharju myhäilee.

Koko Suomi leipoo toinen tuotantokausi nähdään MTV3-kanavalla 18.9.2014 alkaen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme