Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -voittaja sai oman leivoksensa myyntiin legendaariseen kahvilaan

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisen tuotantokauden voittanut Liisa Westerberg saavutti suuren haaveen leipomisharrastuksensa parissa, kun hänen luomansa leivos laitettiin myyntiin Café Ekbergissä, Helsingissä.

Liisa sai ohjelman voiton myötä mahdollisuuden harjoitella kondiittorin työssä Koko Suomi leipoo -tuomari Mika Parviaisen opissa kaksi viikkoa ja nainen tarttui tarjottuun mahdollisuuden intoa puhkuen. Harjoittelun päätteeksi Liisa suunnitteli Mikan avustuksella leivoksen, jota myydään joulukuun ajan Café Ekbergissä.

Leivos sai hyvän vastaanoton

Leivoksen ensimmäisen version esitteleminen Koko Suomi leipoo -tuomarille oli Liisalle kova paikka. Voittaja jännitti Mikan kohtaamista aivan samaan tapaan kuin itse ohjelmassa jokaisen tehtävän jälkeen.

– Jännitin sitä ihan kauheasti ja sitten hän sanoikin, että tämä on aika valmis tuote! Liisa kertoo.

Alkuperäinen leivos oli muodoltaan kupolin mallinen, eikä sen päällä ollut ganachea. Muutoin Mika hyväksyi hyvillä mielin myyntiin Liisaan suklaisen mustaherukkaleivoksen.

– Vain marmeladia piti vähän muokata ja tämä ganache on valmistettu Mikan reseptillä, Liisa kertoo.

Oman leivoksen saaminen myyntiin legendaariseen kahvilaan nostaa hymyn Liisan huulille.

– Tämä on todella jännää ja ihan mielettömän hienoa!

Raikasta suomalaista mustaherukkaa ja suklaata

Liisan suunnittelema leivos on yhdistelmä täyteläistä suklaata ja suomalaisille tuttua mustaherukkaa, jota löytyy leivoksesta sekä marmeladin, moussen että mustaherukka-valkosuklaa-canachen muodossa. Leivoksen pohja on suklaista brownieta ja kokonaisuuden kruunaa kiiltävä suklainen peilikuorrutus.

Kun Koko Suomi leipoo -voittaja tarttui haasteeseen oman leivoksen suunnittelemisestä, oli hyvin pian selvää, millaisia makuja hän siihen haluaisi.

– Tykkään vahvoista mauista ja olen sitä mieltä, että jos käyttää marjoja, niin niitä pitää olla kunnolla ja jos haluaa väriä, niin sen pitää tulla luonnosta, eikä sellaisista väriaineista, Liisa kertoo.

Mustaherukka valikoitui leivoksen päämauksi suklaan rinnalle, sillä mustaherukan voimakas maku on Liisalle erityisen tuttu ja turvallinen.

– Mustaherukassa on lapsuuden muistot ja minulla on takapihalla mustaherukkapensaita. Se on minulle läheinen raaka-aine, Liisa kertoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme