Mainos
Mainos

Eurojackpotissa miljoonia voittaneella akaalaismiehellä tiukka linja rahanpyytäjille: "Kun yhdelle antaa, niin pyytäjät lisääntyvät"

Noin kolme vuotta sitten Akaalle pamahti siihen mennessä kaikkien aikojen suurin Eurojackpot-voitto, 57,3 miljoonaa euroa.

Vuonna 2014 siihen mennessä suurin Eurojackpot-voitto meni kymmenen hengen työporukalle, joka työskenteli konerakennusalan SKS Toijala Works -yrityksessä. Yrityksessä oli juuri aloitettu yt-neuvottelut.

Nyt vuosien jälkeen yksi voittajista kertoi Veikkauksen haastattelussa, millä tavoin voitto muutti elämää.

– Onhan se tuonut rahapuolelle elämään helpotusta ja turvallisuutta. Ei tarvitse miettiä, riittävätkö rahat vai eivät. Olen voinut hankkia haluamiani asioita ja voinut huolehtia myös tulevasta elämästäni, noin 5,7 miljoonaa euroa voittanut mies kertoo Veikkauksen tiedotteessa.

Keski-ikäinen mies jätti monen muun porukan jäsenen tavoin pian voiton jälkeen työpaikkansa.

– Pääsin eroon raskaasta työstä. Työelämään en ole kaivannut ja nyt jaksan pelata lastenlastenkin kanssa, kun ei ole työtä enää rasitteena, mies kertoo.

Aikataulujakaan ei ole tarvinnut miljoonavoiton jälkeen miettiä.

– Aamuisin ei tarvitse herätä niin aikaisin, eikä tarvitse elää enää kellon mukaan. Kyllä se vatsa ilmoittaa, kun on nälkä.

"Kukaan ei ole kylillä rehvastellut"

Moni varmasti miettii, nouseeko miljoonavoitto helposti päähän.

– En minä mielestäni ihmisenä ole muuttunut. Ei ole ollut tarvetta näyttää, että on rahaa. Tavallista elämää olen viettänyt niin kuin ennenkin. Eikä ole kukaan muukaan porukan jäsen tuolla kylillä rehvastellut, Akaan voittaja kertoo.

Tavallinen elämä oli kuitenkin kaukana silloin, kun 57,3 miljoonan euron voitto nousi keväällä 2014 koko Suomen tietoon. Voitto huomioitiin laajalti mediassa, kun 10 hengen porukka samasta tehtaasta voitti niin paljon rahaa.

Alkushokin jälkeen todellinen painajainen oli muodostua tositteen säilyttämisestä, sillä voittaja pelkäsi, että se tuhoutuu.

– Kyllä sitä tuli kannettua koko ajan rahapussissa mukana. Ja rahapussia säilytin lähellä ovea valmiina, jos vaikka pitäisi nopeasti poistua. Se oli kyllä pitkä kolme viikkoa. Jos tosite olisi tuhoutunut, niin se olisi kyllä ollut maailmanloppu.

Voitolla uusi vene ja seniorille sopiva talo

Mies kertoo, ettei lähtenyt hulluttelemaan voiton jälkeen. Hän rakensi talon, jossa ei ole rappusia. Se kun sopii asumiseen vielä vuosienkin päästä.

Tällä hetkellä miehen aika kuluu pitkälti veneillen ja kalastaen. Miljoonavoitto mahdollistikin uuden veneen ostamisen.

– Olen ostanut voitolla sellaista tarpeellista, uuden kulkuneuvon ja veneen. Ei nyt mitään huvijahtia, mutta sellaisen, jolla voi kulkea, vaikka tulisi isompaakin aaltoa.

Kotimaakin on toistaiseksi riittänyt voittajalle, vaikka varaa olisi matkustaa pidemmällekin. Miehen laskelmien mukaan jo "pelkän" miljoonan voittaminen olisi riittänyt siihen, että hän olisi voinut jäädä pois työelämästä ja aloittaa eläkepäivänsä suunniteltua aiemmin. Mies kun on tottunut maltilliseen kuluttamiseen.

Tiukka linja rahanpyytäjille

Voittajien asuttamassa pikkukaupungissa luonnollisesti tiedetään, keistä tuli kolme vuotta sitten miljonäärejä.

– Kyllähän niitä lieveilmiöitä tulee väkisinkin kaikille. Ihan suoranaisia rahanpyyntöjä ei ole ollut, mutta osa kyselee rahaa kuin se olisi leikkiä, vaikka tuntuu että he olisivat silti vähän tosissaankin. Olen kuitenkin mielestäni päässyt kohtalaisen helpolla, voittaja kertoo.

Miehellä oli heti alkuun selvät sävelet sen suhteen, miten hän pyyntöihin suhtautuu.

– Otin heti alkuun tiukan linjan. Kun yhdelle antaa, niin pyytäjät lisääntyvät. Ei tällainen voitto pysy salassa. Olen sitten ollut jämpti tässä asiassa kaikille.

Lähipiiriin voitto ei kuitenkaan ole miehen mukaan vaikuttanut.

– En ole huomannut, että lähipiirin suhteet olisivat muuttuneet. Asiallisesti kaikki käyttäytyvät kuten ennenkin ja yhteiselämä sujuu. Olen mielestäni onnistunut lastenkin kanssa niin, että heidän päänsä ovat kestäneet. Nyt on tietysti mahdollisuus auttaa heitäkin eri lailla, kun ei tarvitse niin euroa venyttää.

"Pitää pitää jalat maassa"

Myös Akaan voittajaporukka on pitänyt yhtä vielä kolmen vuoden takaisen onnenpotkun jälkeenkin.

– Emme ole toisiamme unohtaneet. Tapaamme aina välillä ja olemme myös tukeneet toisiamme. Kyllä kaverista on nähnyt, jos on ollut jotain ongelmia. Ketään ei ole jätetty yksin ongelmien kanssa. Minusta oli kyllä hieno asia, että meitä oli kymmenen voittamassa.

Silloin tällöin edelleen Veikkauksen pelejä pelaavalla voittajalla on myös tärkeä neuvo kaikille pelaajille:

– Voitto tulee, kun se on tullakseen. Ei sitä voi isolla rahallakaan varmistaa.

Ja jos hyvin käy, ja voitto osuu kohdalle, Akaan voittajalla on tähänkin tilanteeseen vinkki valmiina:

– Pitää pitää jalat maassa, eikä lähteä hulluttelemaan. On tärkeää ymmärtää elää terveellisesti, eikä juhlia itseään hengiltä. Jos rupeaa hulluttelemaan, niin se voi rikkoa ihmissuhteitakin. Pitää muistaa, että kavereita saa rahalla mutta tosiystäviä ei.

Lähde: Veikkaus

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme