Mainos
Mainos

Jos voitat Loton päävoiton, pääset Veikkauksen salaperäiseen kabinettiin – tältä siellä näyttää

Vuodessa Veikkaukselle voi tulla kahvittelemaan kymmeniäkin voittajia. Heidät kaikki ohjataan yhteen, samaan kabinettiin, juomaan samoista kahvikupeista kuin kymmenet aiemmatkin voittajat. Katso videolta, millaista kabinetissa on!

Taksikuski kertoo vieneensä jo useita sinne, mihin olemme menossa. Kun lottovoitto on tarpeeksi suuri, se lunastetaan Veikkauksen pääkonttorilla. Nykyisin se sijaitsee Helsingissä.

Aiemmin lottovoittajat kutsuttiin kahvittelemaan Vantaalle. Vantaan pääkonttorissa pystyi myös pelaamaan lottoa.

– Moni ehkä koki, että Veikkauksen pääkonttori on sellainen onnekas paikka, tiedottaja Pipsa Öhman pohtii.

Uudessa konttorissa pelimahdollisuutta ei ole.

Voittajakabinetteja Veikkauksen tiloissa on vain yksi. Sen nimi on Sininen. Voittaja voi tuoda sinne mukanaan perheenjäsenen tai ystävän, pitelemään kädestä tai todistamaan ikimuistoista hetkeä.

– Sitten täällä otetaan kuvia. Muistoja siitä, kun voitettiin.

Veikkauksen myyntipaikat maksavat voittoja 200 euroon asti. Casino Helsinki Danske Bankin kassapalveluita tarjoavat konttorit maksavat voittoja 150 000 euroon asti. Yli 150 000 euron voitot maksaa vain Veikkauksen pääkonttori Helsingissä. 

Lähde: Veikkaus.fi

Vuodessa Veikkaukselle voi tulla kymmeniäkin voittajia. Nykyisin jo kolmasosa pelaa lottonsa netissä, ja veikkauskortillakin voitot saa tilille automaattisesti. Lottolapun mahdollisen katoamisen aiheuttamista sydämentykytyksistä on siis suurilta osin päästy eroon.

– Aika harvalla on nykyään se tilanne, että pitää tulla lunastamaan voitto pääkonttorilla, Öhman sanoo.

Kun voittaja saapuu paikalle, aluksi hän soittaa ovikelloa – Veikkauksen tiloihin kun ei pääse muuten. Voittaja otetaan vastaan ja viedään voittajakabinettiin. Sinne tuodaan Loton lisäksi myös muista peleistä, kuten Kenosta, Eurojackpotista tai jopa arvasta voittaneita.

Sisällä voittajaa onnitellaan. Juodaan kuohuvaa, alkoholitonta juomaa. Jos voittaja ei ole käyttänyt veikkauskorttia, voiton lunastus hoidetaan usein samaan aikaan. Sen jälkeen päästään kahvittelemaan.

Teetäkin saisi, mutta suurin osa juo silti kahvia. Se nautitaan samasta astiastosta kuin 1990-luvulla. 

– En tiedä, kuinka paljon meillä näitä (kuppeja) on. Ainoa paikka, jossa olen muualla nähnyt näitä, on Hiltonin hotellissa, Öhman pohtii.

Tarjolla on suolaisia ja makeita herkkuja. Ne tulevat omasta keittiöstä.

– Ei täältä nälkäisenä tarvitse lähteä pois, Öhman nauraa.

Monilla kädet tärisevät kuppia pidellessä. Voittajat voivat olla jännittyneitä ja pelkäävät, että voitto paljastuu, tai jännittävät, tulevatko rahat varmasti tilille. Moni on kiinnostunut myös siitä, miten muut voittajat toimivat rahojensa kanssa.

– Monelle kahvittelu saattaa olla tilanne, että ihan ensimmäistä kertaa saa kertoa jollekin voitostaan, Öhman sanoo.

Suurimmat yhdelle henkilölle menneet lottovoitot Suomessa:

  1. 13,3 milj. euroa: Lahti, kierros 15/2014
  2. 12,8 milj. euroa: Helsinki, kierros 36/2013
  3. 12,2 milj. euroa: Helsinki, kierros 43/2012

Suomalainen lottovoittaja on verraten vaatimaton: hän haluaa lomailla, kenties ostaa jotakin. Öhmanin mukaan voittajat lähtevät usein autokauppaan – auto on helppo, spontaanikin ostos, toisin kuin vaikkapa asunto. Tosin sellaistakaan kaikki eivät halua.

– Yllättävää kyllä, kaikki eivät halua muuttaa niin sanottuun lukaaliin, vaan tehdä remonttia vanhaan asuntoonsa.

Lottovoittajille on olemassa myös salaseura, joka kokoontuu Veikkauksen tiloissa. Kutsun sinne voi saada vain kerran – ainakin toistaiseksi.

– Se on tilaisuus, jossa viihdytään. On jotain ohjelmaa, syödään hyvin ja nautitaan toistemme seurasta. Se on aika vapaamuotinen tilaisuus. Jos voittajat haluavat puhua toistensa kanssa voitosta, he voivat puhua. Mutta tämä on siis salaseura, eli ei siitä sen enempää, Öhman sanoo ja hymyilee.

Katso jutun alussa olevalta videolta, millaista kabinetissa on!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme