Mainos
Mainos

Kirjailija Timo Parvela tekisi lottovoitolla hyvää: Ryhtyisin mesenaatiksi

Ella-kirjoista tuttu kirjailija Timo Parvela käynnistää lottokoneen lauantaina, kun kyseessä on kaikkien aikojen potti.

Lottoarvonnassa nähdään joka viikko vaihtuva vieras. Hän edustaa jotakin niistä yli 3000 tahosta, joita Veikkauksen tuotoilla tuetaan. Tukea saavat esimerkiksi liikuntajärjestöt ja -seurat, harrastuspaikat, kotimainen teatteri, elokuvat ja musiikki, tieteellinen tutkimus sekä nuorisotyö.

Tulevana lauantaina lottokoneen käynnistää Ella-kirjoista tunnettu kirjailija Timo Parvela.

– Muistan lapsuuden Lotto-lähetykset. Ne olivat lauantain kohokohtia, kun koko perhe kokoontui sohvalle katsomaan sohvalle seuraamaan pallojen maagista pyörimistä, Parvela muistelee.

– En ole mitenkään aktiivinen lottoaja tai veikkaaja, mutta isojen urheilutapahtumien yhteydessä tulee harrastettua tulosveikkausta, ja jättipottien yhteydessä yleensä jätän lottorivin, hän kertoo.

Lauantain 13 300 000 euron jättipottiin Parvela kertoo varautuneensa lottoamalla.

– Kuten kaikki muutkin suomalaiset, hän nauraa.

Voittomahdollisuuksiinsa kirjailija kuitenkin suhtautuu realistisesti.

– Jos lasken yhteen kaikkien aikojen voittopottini, niin kyllä niistä ehkä bussilipun hinta kertyisi, mutta eipä paljon enempää. Arpaonni ei ole minua ikinä suosinut, mutta on kiva päästä arpomaan voittoja joillekin muille, Parvela miettii.

Kuinka mies käyttäisi jättipotin, mikäli voitto sattuisi napsahtamaan omalle kohdalle?

– Varmaan ryhtyisin taidemesenaatiksi ja alkaisin tukea vähävaraisia taiteilijoita heidän työssään. Jakaisin hyvää eteenpäin, se olisi mielestäni ainoa tapa saada tyydytystä tuollaisesta rahasumasta.

Lotto MTV3-kanavalla lauantaisin klo 22:15!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme