Mainos
Mainos

Näin Lotto uudistui – mukaan Tuplaus-ominaisuus

Veikkauksen Lotto-suosikkipeliä pelataan uusilla säännöillä. Uudet voittoluokat ja vapaaehtoinen Tuplaus-ominaisuus tulivat pelattavaksi kesäkuun alusta. 

Suomen suosituin rahapeli Lotto uudistui kesäkuun alussa. 

Näin Tuplaus toimii:

  1. Ensin arvontaan Tuplausnumero, olkoon se esimerkiksi 37.
  2. Suoritetaan lottoarvonta 7 numeroa ja 2 lisänumeroa. Esimerkkirivi: 2, 3, 5, 11, 16, 22 ja 39 + lisänumerot 27 ja 1
  3. Pelaajan oma rivi on 2, 11, 16, 22, 37, 38 ja 39. Tuplausnumero on pelaajan rivissä, joten jos hänellä on rivissään minkä tahansa kokoinen voitto, hän saa sen tuplana, jos hän on ostanut riviinsä 0,25 euron hintaisen Tuplauksen. Tuplausnumeron tulee olla pelaajan omassa rivissä, ei välttämättä arvotussa 7 oikein -rivissä.
  4. Esimerkkitapauksessa pelaajalla on lottorivissään 5 oikein (numerot 2, 11, 16, 22 ja 39), jolla voittaa uusien voittoluokkien mukaisesti keskimäärin 50 euroa. Mutta koska hän on pelannut lottorivinsä Tuplana ja Tuplausnumero 37 on myös hänen rivissään, hän saa voittonsa tuplana. Eli pelaajan saama voittosumma onkin 50 euron sijaan 100 euroa.

Uudistuksen myötä Loton voittoluokkia yksinkertaistettiin. Samalla Lottoon tuli pelattavaksi vapaaehtoinen Tuplaus-ominaisuus 0,25 euron lisähintaan. 

Pienemmät voittoluokat poistuivat, ja lottovoiton voi uuden ominaisuuden ansiosta voittaa kaksinkertaisena.

– Hyville tuotteille tarvitaan aina säännöllisin väliajoin päivitystä, ja nyt oli oikea aika tehdä Lotolle uudistus, kertoo pottipelien liiketoimintaryhmän johtaja Nora Vähävirta Veikkauksesta.

– Tuplaus on vaihtoehtoinen tapa pelata Lottoa. Pelaaja voi edelleen lotota entiseen tapaan euron rivihintaan. Tai sitten hän voi ostaa 0,25 euron lisämaksusta Tuplauksen, jolloin Tuplausnumeron osuessa asiakkaan omaan voittavaan riviin, hän saa voittonsa tuplattuna. Tuplaus koskee kaikkia voittoluokkia, myös päävoittoa, Vähävirta kuvailee.

Uudistuksen myötä minimivoitoksi tuli 10 euroa, jonka voittaa aina 4 oikein -tuloksella.

Lisäksi esimerkiksi 6+1 oikein -tuloksella voitettava summa on kohonnut noin 20 000 eurosta noin 50 000 euroon.

– Monet asiakkaamme ovat toivoneet, että Lotossa myös alemmilla voittoluokilla pitäisi voittaa hiukan nykyistä enemmän. Samalla olemme saaneet palautetta siitä, että pienimmistä yhden ja viiden euron voitoista voitaisiin luopua kokonaan. Näihin toiveisiin pyrimme nyt uusilla voittoluokilla vastaamaan, Nora Vähävirta sanoo.

Lottoarvonta nähdään lauantaisin suorana lähetyksenä klo 22.15 MTV3-kanavalla. Juhannusviikolla lottoarvonta nähdään MTV3-kanavalla sunnuntaina 22.6. klo 22.15.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme