Mainos
Mainos

Lotto-vieraana dosentti Mikko Huhtamies: Näin käyttäisin lottovoiton

Tällä viikolla lottokoneen saapuu käynnistämään merten historiaa tutkinut dosentti Mikko Huhtamies.

Lottoarvonnassa nähdään joka viikko vaihtuva vieras. Hän edustaa jotakin niistä yli 3000 tahosta, joita Veikkauksen tuotoilla tuetaan. Tukea saavat esimerkiksi liikuntajärjestöt ja -seurat, harrastuspaikat, kotimainen teatteri, elokuvat ja musiikki, tieteellinen tutkimus sekä nuorisotyö.

Tällä viikolla Lotto-lähetyksessä tutustutaan Oulun Tietomaan Meri-näyttelyyn. Jakson vieraana nähdään merten historiaa tutkinut dosentti Mikko Huhtamies.

Huhtamies kertoo itse lotonneensa silloin tällöin ja numerot valittiin sattumanvaraisesti, jonkinlaisena visuaalisena sommitelmana. Hänen vaimonsa kuitenkin lottoaa säännöllisesti.

– Hänellä on jonkinlainen taika, sillä hän voittaa "vähän väliä" arpajaisista ynnä muista. Kerran saatiin 1000 eurolla ruokaostokset, dosentti kertoo. 

Hän myös paljastaa isänsä yrittäneen aikoinaan soveltaa todennäköisyysjakaumaa lottovoiton saavuttaakseen. 

– Isäni innostui siitä 1970-luvun alussa ja yritti soveltaa Gaussin käyrää voittaakseen – tuloksetta. 

Jos suurempi voitto napsahtaisi tilille, on miehellä siihen jo käyttötarkoitus: hän käynnistäisi kansainvälisen Itämerta tutkivan poikkitieteellisen tutkimushankeen. 

– Tähän riittäisi pari miljoonaa. Mukana olisi historiantutkijoita ja meriarkeologeja. Myös Itämeren historiaa käsittelevän elokuvan tekeminen kiinnostaisi.

– Myös nykyistä isompi purjevene olisi tarpeen. Vene on minulle nimittäin myös työkalu ja koko projektin henkilöstön olisi siihen mahduttava, hän kuvailee. 

Lotto MTV3-kanavalla klo 22.15

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme