Mainos
Mainos

Lotto-vieras täyttänyt rivejä jo ala-asteikäisenä: Käytimme salakieltä

Lottokoneen vuoden pisimpänä sunnuntaina käynnistää museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä.

Lottoarvonnassa nähdään joka viikko vaihtuva vieras. Hän edustaa jotakin niistä yli 3000 tahosta, joita Veikkauksen tuotoilla tuetaan. Tukea saavat esimerkiksi liikuntajärjestöt ja -seurat, harrastuspaikat, kotimainen teatteri, elokuvat ja musiikki, tieteellinen tutkimus sekä nuorisotyö.

Tällä viikolla lottokoneen käynnistää museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä. Viikoittainen lottoarvonta on näytellyt merkittävää osaa miehen elämässä. Tällä hetkellä Levä lottoaa aina kun tarjolla on normaalia isompi potti.

– Kestolottoa ei tällä hetkellä ole vetämässä. Olen niin kauan jo lotonnut, että alkaa jo olla minun vuoro. Panostan siis jättipotteihin, Levä hyväntuulisesti toteaa.

Museoliiton pääsihteeri muistaa jo ihan ensimmäisetkin lottoarvonnat vuodelta 1971. 

– Se oli vahva perhetraditio. Kupongit täytettiin perheen kanssa lauantaisin ja arvonnat katsottiin yhdessä, Levä sanoo.

Perheen yhteisen kupongin lisäksi ala-koulua tuolloin käynyt Levä lottosi kaverinsa kanssa. Täysi-ikäisyyttä ei vielä 70-luvulla lottoamiseen vaadittu.

Salakoodilla pidettiin numerot salassa tytöiltä

– Pelasimme koulukaverini Martin kanssa. Molemmat valitsivat yhden rivin. Minä asuin lähempänä kyläkauppaa, joten minun tehtävä oli viedä kuponki. Käytimme numeroiden valinnassa salakieltä, sillä pelkäsimme, että tytöt saisivat tietää millä numeroilla lottoamme, Levä nauraa.

Nuoruusvuosien kupongeilla ei voittoja herunut, mutta Levälle jäi hyvät muistot ja perinne lottoamiseen.

– Emme rahaa voittaneet, mutta tyttöjen kiinnostuksen kylläkin. He ihmettelivät salaperäistä viestijärjestelmäämme, Levä muistelee.

Museoliiton pääsihteeri lupaa arpoa tulevana sunnuntaina omien sanojensa mukaan hyvät numerot. Mies itse on pelannut samalla rivillä jo 70-luvulta saaakka.

– Minulla on tarkka kaava, jolla kupongin täytän. Otan aina koko kupongin. Ja vaikka voittaisin, niin en mitä töitä lopettaisi, ehkä vähän elämäntasoani kohottaisin, pitkän lottohistorian omaava mies kertoo.

Lotto MTV3-kanavalla sunnuntaina klo 22.20

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme