Mainos
Mainos

Lottovieras Mauno Järvelä: Lotossa on juhlan tuntua

Sibelius-Akatemian kunniatohtori Mauno Järvelä muistelee 90-lukua, jolloin mies kuului innokkaisiin Lotto-porukoihin.

Lottoarvonnassa nähdään joka viikko vaihtuva vieras. Hän edustaa jotakin niistä yli 3000 tahosta, joita Veikkauksen tuotoilla tuetaan. Tukea saavat esimerkiksi liikuntajärjestöt ja -seurat, harrastuspaikat, kotimainen teatteri, elokuvat ja musiikki, tieteellinen tutkimus sekä nuorisotyö.

Tällä viikolla Lotto-koneen käynnistää Sibelius-Akatemian kunniatohtori Mauno Järvelä, joka kertoo olleensa innokas lottoaja.

– Paljon olen käyttänyt rahaa Lottoon, vähemmän on tullut takaisin, mies nauraa.

– Eihän voittaminen tietenkään ole homman itseisarvo, sillä rahat menevät hyvään tarkoitukseen. Olen sen verran realisti, että en pidä Lotto-voittoa kovinkaan mahdollisena, hän jatkaa.

Järvelä kertoo, että viime aikoina lottoaminen on enää satunaista, mutta intoutuu muistelemaan aikoja, jolloin oli tiiviisti mukana erilaisissa Lotto-porukoissa 90-luvulla.

– Muistan Kaustiselta isännät, jotka saapuivat kiikuttamaan Lotto-kupongit viimetingassa. Muistan, että Lotto-kupongin palauttamisesta muodostui hysteria, ja siellä saattoi olla montakin isäntää jonottamassa viime minuuteilla.

– Siellä me Kaustisen huoltoasemalla kokoonnuimme Lotto-porukalla. Siinä oli tiettyä juhlan tuntua seurata Lotto-lähetystä porukalla, ja jännittää, kuinka rivin kanssa käy.  

Lotto MTV3-kanavalla lauantaisin klo 22:15!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme