Mainos
Mainos

Lottovieras muistelee: Isoäiti sai lottovoiton

Tomi Kiilakosken isoäiti lottosi aina lastenlastensa syntymäajoilla joten on mahdollista, että juuri Kiilakosken syntymäaika kirvoitti voiton.

Lottoarvonnassa nähdään joka viikko vaihtuva vieras. Hän edustaa jotakin niistä yli 3000 tahosta, joita Veikkauksen tuotoilla tuetaan. Tukea saavat esimerkiksi liikuntajärjestöt ja -seurat, harrastuspaikat, kotimainen teatteri, elokuvat ja musiikki, tieteellinen tutkimus sekä nuorisotyö. 

Tällä viikolla lottokoneen käynnistää nuorisotyön tutkija Tomi Kiilakosken. Miehen Lotto-muistot liittyvät nuoruuteen. 1970-luvulla syntynyt Huovinen muistelee, miten arvonta sai koko suvun kerääntymään viikonloppuna yhteen.

– Se oli sellainen tapahtuma, joka rytmitti viikonloppuja, Kiilakoski kertoo.

– Siihen liittyi rituaalinomaisuus, kun koko suku kerääntyi katsomaan. Joillain ihmisillähän on omat lottotaikansa: kuponki täytyy viedä aina tiettyyn aikaan.

Usein Kiilakosken mainitsemat ”lottotaiat” liittyvät siihen, että käytetään aina samaa riviä. Kiilakoski kertoo isoäitinsä pelanneen aina lastenlastensa syntymäajoilla.

– Hän ei ikinä voittanut – paitsi kerran ennen kuolemaansa. Hän sai kuusi ja lisänumeron oikein, mikä oli tuntuva lisä eläkkeisiin.

Kun mummo lottosi lastenlasten syntymäajoilla on mahdollista, että voitto tuli juuri Kiilakosken syntymäajalla.

Kiilakoski itse ei ole paljoa voittanut.

– Mutta Freudhan opetti, että fantasia ei saa toteutua. Olenkin toistaiseksi saanut säilyttää oman haaveeni

Lotto lauantaina MTV3-kanavalla klo 22.15.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme