Mainos
Mainos

Lottovieras pohtii pelin suosiota: Voitto olisi tuonut turvaa

Lottokoneen lauantaina käynnistävä Maria Laakso uskoo, että hänen isovanhempiensa sukupolvelle lottovoitto näyttäytyi asiana, joka tuo turvaa. 

Lottoarvonnassa nähdään joka viikko vaihtuva vieras. Hän edustaa jotakin niistä yli 3000 tahosta, joita Veikkauksen tuotoilla tuetaan. Tukea saavat esimerkiksi liikuntajärjestöt ja -seurat, harrastuspaikat, kotimainen teatteri, elokuvat ja musiikki, tieteellinen tutkimus sekä nuorisotyö.

Tällä viikolla koneen käynnistää Gymnaestradan pääsihteeri Maria Laakso. Laakso on, kuten monet muutkin suomalaiset, "perinyt" loton jo isovanhemmiltaan. Hän kertoo suhtautumisensa peliin olevan nostalginen: aina silloin, kun oli lotottu, lähetys katsottiin ja numeroita otettiin ylös sanomalehden nurkkaan.

Nainen uskoo Loton vedonneen isovanhempiensa sukupolveen, koska he olivat nähneet puutetta.

– Olen 1960-luvun lopun lapsia ja silloin vielä katsottiin, että leivän päälle voi laittaa juusto- tai makkarasiivun, muttei molempia, Laakso muistelee.

– Lotottiin, koska ajateltiin, että raha toisi tiettyä turvaa.

Laakso pohtii, että harva lottoaa enää nykyisin siksi, että tarvitsisi materiaa tai turvaa. Hän ei usko, että oma elämä muuttuisi paljoakaan voiton myötä.

– Mies kysyi, että jatkaisinko töissä, jos voitto tulisi, ja vastasin, että jatkaisin. Se kertoo siitä, että on tyytyväinen työhönsä ja siitä, ettei raha ole elämäni keskiössä.

Voiton tullessa rahaa käytettäisiin lähinnä matkusteluun ja sijoituksiin.

– Säästeliäisyys on varmaan tullut sieltä isovanhemmilta.

Lotto MTV3-kanavalla lauantaina klo 22.15.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme