Mainos
Mainos

Lottovoitto ei tuo mukanaan pelkkää hyvää – voittajat avautuvat: "Mies haki avioeroa saadakseen puolet voitosta"

Lottovoitto voi tuoda mukanaan myös negatiivisia asioita. Katso videolta, millaisia ikäviä asioita voitosta seurasi!

Veikkaus toteutti suurvoittajille kyselyn, jonka avulla pyrittiin kartoittamaan, miten suuri rahapelivoitto vaikuttaa elämään. Suurin osa vastanneista oli lottovoittajia.

Monelta suurvoitto vei rahahuolet ja turhan stressin pois, mutta kolmannes kyselyyn vastanneista mainitsi voiton tuoneen mukanaan myös negatiivisia asioita. Osa esimerkiksi pelkäsi rahojen menettämistä.

"Rahaa pitäisi jakaa kuulemma kaikille, vaikka voittosumma on pieni", eräs vastaaja sanoo.

"Sukulaisten kanssa on tiukkaa jännittyneisyyttä, jota ei aiemmin ollut. Itselläni on huono omatunto, kun en tee muiden tavoin oikeaa työtä, jota minulta on aina edellytetty ja odotettu sekä tietynlainen riittämättömyyden tunne muiden seurassa", toinen kuvaa.

"Avopuoliso ei osallistu mihinkään maksuihin"

Vastaajilta tiedusteltiin kyselyssä myös, miten suurvoitto vaikutti heidän parisuhteeseensa. Kaksi kolmesta kysymykseen vastanneesta totesi, ettei lottovoiton saaminen vaikuttanut heidän parisuhteeseensa.

Avoimeen kysymykseen vastanneista neljännes kertoi voiton vaikuttaneen parisuhteeseen negatiivisesti.

"Mies haki avioeroa saadakseen puolet voitosta", eräs vastaaja kuvailee.

"En antaisi enää pankin huijata minua"

Entä, jos voitto tulisi nyt – tekisivätkö vastanneet jotain toisin? Moni harkitsisi tarkemmin, kelle kertoo voitosta, tai jättäisi kertomisen kokonaan väliin.

"En puhuisi kenellekään ja eläisin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Matkustaisin ehkä enemmän, en muuta", eräs vastaaja kertoi.

"En antaisi enää pankin huijata minua", toinen sanoi.

Kolmas oli samoilla linjoilla:

"Maksattaisin voiton jonnekin muualle kuin paikallispankkiin. Sieltä vuosi tieto heti."


Tietoa kyselystä: Kyselyn kohderyhmäksi valittiin tunnistautuneena pelatusta Veikkauksen pelistä suurvoiton eli vähintään 500 000 € voittaneet Etuasiakkaat vuosilta 2007–2017. Mukaan otettiin ne Etuasiakkaat, joilla on voimassa Veikkauksen asiakas- ja markkinatutkimuksia koskeva tutkimuslupa ja sähköpostiosoite.

Kutsu kyselyyn lähti 8.12.2017 yhteensä 155 voittajalle. Heistä 78 vastasi kyselyyn tammikuun 2018 alkuun mennessä. Vastausprosentti on 50 %. Vastaaminen tapahtui täysin anonyymisti.

Tuloksista karsittiin sellaiset avoimet vastaukset, joiden perusteella vastaajan voisi mahdollisesti tunnistaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme