Mainos
Mainos

Ohjaaja tykästyi lottopalloihin – ihastus periytynyt esikoiselle

Johanna Vuoksenmaa muistaa, miten hauskaa lottopallojen pyörimistä oli seurata lapsena. Vuosien päästä hän huomasi, että esikoisen reaktio palloihin on täsmällseen samanlainen.

Lottoarvonnassa nähdään joka viikko vaihtuva vieras. Hän edustaa jotakin niistä yli 3000 tahosta, joita Veikkauksen tuotoilla tuetaan. Tukea saavat esimerkiksi liikuntajärjestöt ja -seurat, harrastuspaikat, kotimainen teatteri, elokuvat ja musiikki, tieteellinen tutkimus sekä nuorisotyö.

Tällä viikolla koneen käynnistää Johanna Vuoksenmaa. Elokuvien ja tv-sarjojen ohjaajana ja käsikirjoittajana tunnetun VuoksenmaanLotto-muistot ulottuvat lapsuuteen ja koneessa pyöriviin, silloin vielä mustavalkoisiin, palloihin. Pallot ja kone kiehtoivat ohjaajaa.

– Ne olivat oikein hienot, kun ne pyörivät koneessa ja menivät jonossa. Se on ihana muisto, Vuoksenmaa huokaisee.

Ohjaaja kertoo, että oli hauska huomata, miten lottopallot kiehtovat sukupolvesta toiseen: hänen esikoisensa reaktio palloihin samanlainen kuin Vuoksenmaan.

– Se oli hauskaa huomata!

Anna-Leena Härkönen on kirjoittanut romaanin Kaikki oikein siitä, miten lottovoitto voi muuttaa ihmisen elämää. Vuoksenmaasta aihe on kiinnostava, mutta hän ei voisi vastaavaa harkita – eihän hän itse lottoa.

– Se ei ole itselle niin tuttua, että tulisin kirjoittaneeksi lottovoittajista. Aion kuitenkin lukea Anna-Leenan kirjan.

Lotto MTV3-kanavalla lauantaina klo 22.15.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme