Mainos
Mainos
Mainos

Ruttuinen tosite paljastui puolen miljoonan euron arvoiseksi: "En usko sitä ennen kuin rahat ovat tilillä"

Kotkassa pelanneelle miehelle osui kierroksella 14/2016 toinen Viking Loton päävoitoista. Toinen voitoista meni Norjaan. Kumpikin pelaaja voitti 525 000 euroa.

– Olen sellainen ihminen, että minulta hukkuu kaikki, kertoo Veikkauksen voittajakahveille perheensä kanssa saapunut mies.

Onneksi 525 000 euron voittoon oikeuttanut Viking Lotto -pelitosite oli kuitenkin pysynyt tallessa Veikkaukselle asti. Se oli levännyt ruttuisena voittajan lompakossa muiden kuittien seassa, mutta jonkun onnekkaan ajatuksen vuoksi mies oli tullut vieneeksi sen tarkistettavaksi myyntipisteeseen. Tässä oli tuuri mukana, sillä usein pelit jäävät tältä voittajalta tarkistamatta.

– Kuinka monta voittoa minulta onkaan jo mennyt sivu suun, voittaja päivittelee.

 Myyntipisteessä selvisi, että 6. huhtikuuta arvotussa pelissä oli tullut voitto.

– Minulle kerrottiin, että on tullut suurempi voitto. Soitin Veikkaukselle ja sain kuulla voittosumman, mutta se meni päässäni sekaisin. Luulin, että olin voittanut 52 000 euroa.

Summan todellinen koko ei selvinnyt voittajalle, sillä hän ei pystynyt tarkistamaan numeroita.

– Minulla on Tiimarin lasit, niin enhän minä niillä mitään näe, voittaja naureskelee.

Puutyöt eivät enää kiinnostaneet

Voittaja lähti normaalisti illalla töihin voitosta kuultuaan, kun luuli sitä vielä muutaman kymppitonnin voitoksi. Sen verran sekaisin hän oli tästäkin summasta, että unohti kysyä tyttärelle tulleesta puukuormasta, vaikka tiesi sen saapuneen samana päivänä.

– Tiesin heti, että jokin on vialla, koska hän ei kertaakaan koko puhelun aikana kysynyt mitään puukuormasta. Yleensä hän soittaa ainakin seitsemän kertaa päivän aikana, että joko niitä puita on alettu pilkkoa ja tarvitaanko apua, tytär muistelee.

Vasta seuraavana aamuna voittaja soitti uudelleen Veikkaukselle sopiakseen, milloin hän tulisi käymään. Silloin hänelle selvisi, että kyse olikin hieman suuremmasta summasta. Vielä tässäkään vaiheessa voittaja ei hiiskunut halaistua sanaa perheelleen. Hän ilmoitti vain, että parin päivän päästä pitäisi lähteä käymään pääkaupunkiseudulla.

– Hän keksi aivan älyttömän tarinan siitä, että pitäisi lähteä mafiatyyliin vähän velkoja perimään, tytär naureskelee.

Kotipihassa voittaja antoi tyttärelleen Veikkauksen pääkonttorin osoitteen navigaattoriin laitettavaksi. Kun porukka oli Veikkauksen pihassa, tytär kysyi: ”Isä, oletko sinä voittanut lotossa?” Tässäkin vaiheessa voittaja kiisti edelleen asian. Vasta kassalla asioinnin jälkeen asian todellinen laita selvisi myös perheelle.

Itse voittajakaan ei kuitenkaan vielä asiaa kunnolla kahvitteluhetkellä uskonut.

– En usko sitä ennen kuin rahat ovat tilillä.

Pelin osto pienestä kiinni

Voittajalla on tapana pelata joitakin Veikkauksen pelejä viikoittain 13 eurolla ja aina samoilla numeroilla. Silti se, että voittajalla ylipäänsä oli Viking Lotto vetämässä voittokierroksellaan, oli tällä kertaa pienestä kiinni.

– Olin kaupassa ja Veikkauksen myyntipisteelle oli pitkä jono. Mietin, että viitsinkö laittaa siinä pelejä sisään, mutta sitten viereen avautui juuri toinenkin kassa ja päätin laittaa, voittaja kertoo.

Tällä kertaa mies ei sentään tullut luvanneeksi mitään pelimyyjälle.

– Kerran lupasin yhdelle myyjälle, että jos voitan Loton päävoiton, niin ostan hänelle uuden auton. Hän toivoi vain Fiat Puntoa, joten vähään olisi tyytynyt. No, sillä kierroksella ei tullut mitään, voittaja kertoo.

Asuntoautohaave lähellä toteutumista

64-vuotias voittaja aikoo jäädä pian eläkkeelle. Lisäksi voittaja on haaveillut pitkään asuntoauton ostosta eläkepäivillään. Nyt tämäkin haave on mahdollista toteuttaa.

Eniten rahaa hän aikoo kuitenkin kuluttaa lastensa kalliin harrastuksen tukemiseen. Lapsenlapselle hän on suunnitellut ehkä mönkijän hankkimista.

– Ei minua haittaa, vaikka kaikki rahat menisivät lasten harrastukseen, voittaja sanoo.

Voittaja aikoo pitää silti lapsilleen kunnon puhuttelun, jotta rahoja ei tule tuhlattua miten sattuu.

– Aion istuttaa lapset riviin sohvalle ja sanoa, että nyt kuuntelette, ette edes hengitä, voittaja vitsailee.

Ainakin vielä matkalla Veikkaukselle lapset elivät tukevasti maan kamaralla. Tytär pyysi ajomatkalla isältään lainaa autonsa uusiin kesärenkaisiin.

– Sanoin, että voin maksaa lainaa 100 euroa kuussa takaisin. Jos olisin tiennyt voitosta, en olisi kyllä tehnyt sellaista diiliä, tytär nauraa.

Lähde: Veikkaus

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme