Mainos
Mainos

Teatteriohjaaja pohtii: Lottoaminen kertoo suomalaisesta luonteesta

Lottokoneen lauantaina käynnistävä teatteriohjaaja Meri-Maija Näykki uskoo suomalaisten lottoamisinnon johtuvan siitä, että täällä pidetään rutiineista ja rituaaleista.

Koukkuniemen kesäteatterin ohjaaja Meri-Maija Näykki pitää lottoa kiinnostavana ilmiönä teatterityötä ajatellen.

– Se kertoo suomalaisista. Siitä, että suomalaiset tykkäävät rutiineista ja rituaaleista.

Näykillä on tästä omakohtaista kokemusta menneisyydestä. Kun hän oli lukioikäinen, hän oli töissä Tampereen kauppahallissa.

– Meillä oli aina kimppalotto vetämässä. Se oli yhteisöllinen rituaali.

Nykyään Näykki ei juuri lottoa. Jos hän voittaisi, hän tekisi samoja asioita kuin nytkin: Näykki on perustanut itse Koukkuniemen teatterin ja lottovoitto olisi mahdollistanut sen, että Koukkuniemeen olisi panostanut nykyistä enemmän.

– Olen joka tapauksessa perustamassa uutta teatteria, mutta lähtisimme heti isommin käyntiin. Tämä on kyllä lähtenyt hyvin ilman lottovoittoakin ja on saatu rahoitusta.

Lottoarvonnassa nähdään joka viikko vaihtuva vieras. Hän edustaa jotakin niistä yli 3000 tahosta, joita Veikkauksen tuotoilla tuetaan. Tukea saavat esimerkiksi liikuntajärjestöt ja -seurat, harrastuspaikat, kotimainen teatteri, elokuvat ja musiikki, tieteellinen tutkimus sekä nuorisotyö.

Lotto MTV3-kanavalla lauantaisin klo 22.15.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme