Mainos
Mainos

Veikkaus: 8 miljoonaa euroa voittaneen miehen suunnitelmissa uusi talo, auto ja matka Las Vegasiin – "Pää ei saa mennä sekaisin"

Kahdeksan miljoonaa lotosta voittanut mies naureskelee tapaavansa voittajien salaseurassa kenties kummisetänsä.

Kahdeksan miljoonaa euroa kierroksella 21/2016 Lotosta voittanut vihtiläinen mies tuli näyttämään pelitositettaan Veikkaukselle heti voittoa seuranneen viikon alussa. Voitokkaan rivin pelannut mies ei ollut tunnistautunut pelatessaan Veikkaus-kortilla, joten tämän vuoksi hänen oli tultava lunastamaan voittonsa pelitositetta vastaan Veikkaukselta.

– Säilytin tositetta lukollisessa peltirasiassa. Jos vaikka talo palaa, vaikka ei kai se kivitalo kovin helposti pala, voittaja kertoo.

Alle 30-vuotias mies oli yhä hämmentynyt voitostaan saavuttuaan voittokahveille.

– Pelaan Lottoa satunnaisesti, ehkä kerran kuussa. Yleensä en koskaan tuplaa, mutta nyt ostin kassalta valmiin Express-pelin, jossa oli kaksi tuplattua lottoriviä. Mietin vielä, otanko viisi riviä vai kaksi ja päädyin kahteen. En edes tiennyt potin suuruutta, hannuhanhimaisen tuurin kokenut voittaja kertoo.

Voittajan mukaan onni ei ole juurikaan aiemmin osunut hänen kohdalleen, eikä peleistä ole tullut voittoja. Lotto-onnea on kylläkin muuten ollut perhe- ja tuttavapiirissä. Voittajan vanhemmat ovat nimittäin aikoinaan voittaneet pienemmän voiton Lotossa. Lisäksi voittaja epäilee onnen potkineen myös kummisetää, vaikka varmuutta tästä ei olekaan.

– Olisikin hauskaa, jos minut kutsutaan lottovoittajien salaseuratapaamiseen ja tapaan siellä kummisetäni, voittaja naureskelee.

Kaveri kehotti tarkistamaan

Voittaja nukkui lauantain ja sunnuntain välisen yön rauhassa, mutta aamulla unisuus kaikkosi silmistä hetkessä, kun puhelin piippasi tärkeän viestin.

– Kaveri laittoi Whatsappissa viestin, että voititko Lotossa. Olimme käyneet yhdessä Vihdin S-marketissa ja pelanneet Lottoa, voittaja kertoo.

Voittaja tarkistikin heti viestin saatuaan tositteensa.

– Se oli heti se ensimmäinen rivi. Se oli aivan käsittämätön fiilis, hän kertoo.

Voittoaan mies ei lähtenyt salailemaan, vaan hän lähetti kuvan tositteesta myös vanhemmilleen ja sisaruksilleen.

– Vanhemmat menivät ihan shokkiin, voittokahveilla mukana ollut veli kertoi Veikkaukselle. Veli itsekin sanoo turvautuneensa unilääkkeeseen, jotta sai seuraavana yönä nukuttua.

Koko summaa voittaja ei aio pitää itsellään, vaan mies aikoo antaa osan voitosta myös sisaruksilleen ja vanhemmilleen.

– Mukava auttaa vanhempia, kun he ovat olleet niin tiukilla, voittaja kertoo.

Yllätys tallentui videolle

Tyttöystävä sai tietää voittajan onnenpotkusta perheen järjestämillä omilla voittokahveilla sunnuntaina.

– Hän sanoi, että minulla on sinulle yllätys. Sanoin, että en tykkää yllätyksistä, johon hän vastasi, että kyllä sinä tästä tykkäät, Veikkauksen voittokahveilla mukana ollut tyttöystävä muisteli.

Voittaja kertoi tyttöystävälleen voitosta näyttämällä puhelimestaan uutisen, jossa kerrottiin Vihdissä pelatusta voitosta. Voittaja oli sisaruksineen osannut varautua tyttöystävän ikimuistoiseen ilmeeseen. Siksipä koko yllätys tuli tallennettua videollekin.

Kahdeksan miljoonan euron voitollaan mies aikoo ainakin ostaa omakotitalon ja uuden auton, matkustella, mutta myös sijoittaa osan rahoista. Mies aikoo myös miettiä rauhassa tulevaisuuttaan ja sitä, jatkaako hän nykyisessä työssään.

– Voi kyllä olla, että auton oston jälkeen jotkut arvaavat, kelle voitto on tullut, mies myhäilee.

Suunnitteilla on myös reissu Las Vegasiin, mutta rahojaan voittaja ei aio tuhlata miten sattuu.

– Pää ei saa mennä sekaisin.

"Voitto oli poikkeuksellisen suuri"

Loton historian suurin yhdelle henkilölle mennyt voitto, 14,1 miljoonaa euroa meni Tuusulaan tänä vuonna.

Kun suurvoittajat tulevat lunastamaan voittoja, he asioivat ensin Veikkauksen kassalla, jossa he hoitavat voittoon liittyvät muodollisuudet. Tämän jälkeen heille tarjotaan kahvit, mikäli he itse sitä haluavat. Kahvittelemassa heidän kanssaan on joku Veikkauksen tiedottajista.

– Meillä on alle kymmenen henkilöä Veikkauksen viestinnässä, jotka kahvittelevat voittajien kanssa. Olin iloinen, että juuri minä pääsin kahvittelemaan 8 miljoonan euron lottovoittajan kanssa, sillä voitto oli poikkeuksellisen suuri, eikä näin suuren summan voittaneiden henkilöiden kanssa pääse usein kahville. Voittohan on jaetulla neljännellä sijalla suurimpien yhdelle henkilölle menneiden lottovoittojen listalla. Toki viime aikoina Lotossa on käynyt hyvä tuplaustuuri ja pääsimme vastikään kahvittelemaan myös maaliskuussa tuplatun 8 miljoonan euron päävoiton saaneen henkilön kanssa, kertoo Veikkauksen tiedottaja Pipsa Öhman.

– Oli upeaa päästä onnittelemaan voittajaa voittokahveilla näin pian voiton jälkeen. Osa voittajista tulee kahville vasta kolmen viikon jälkeen, jolloin niin kutsuttu protestiaika on ohi ja voittorahat saa tilille.

Öhman kertoo voittajan saaneen sekä suolaista että makeaa syötävää, virvoitusjuomia ja tietysti kahvia.

– Voittokahvit tarjotaan aina samoista Arabian Festivo-sarjan kupeista, Öhman paljastaa.

– Tilaisuus oli mielestäni kaikin puolin mukava ja rento. Minulle tuli oikein hyvä mieli voittajan puolesta. Tuntui vähän siltä kuin olisin itsekin voittanut!

Lähde: Veikkaus

Artikkelia muokattu 1.6.16 klo 14.28: Lisätty Veikkauksen tiedottajan kommentit.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme