Mainos
Mainos

Uusi lottojuontaja paljastettiin – muistatko vielä nämä edelliset kaunottaret?

Lottolähetyksissä aloittaa uusi juontaja lauantaina 1. huhtikuuta.

Uudeksi lottokasvoksi on valittu laulaja-näyttelijä Netta Dahlberg. Dahlberg aloittaa juontajana äitiyslomalle jääneen Johanna Helinin tilalla. Dahlberg juontaa MTV3-kanavalla vuorotellen vuonna 2013 juontajana aloittaneen Jasmin Hamidin kanssa.

Kuka?

Lottojuontaja Netta Dahlberg
Ikä: 37
Koulutus: AMK
Ammatti: Laulaja-näyttelijä
Perhe: Mies ja tytärpuoli, isä, sisko ja rakkaat ystävät
Harrastukset: Luontovaellukset, viinit
Elämänohje: Jokainen päivä on lahja elämältä.

– On hienoa päästä mukaan tekemään sellaista tv-ohjelmaa, josta jokaisella meistä on muistoja jo lapsuudesta saakka. Odotan innolla, että saan kertoa löytyneen täysosuman. Jonkun unelma toteutuu juuri sillä hetkellä, Dahlberg iloitsee.

37-vuotiaalla Dahlbergilla on monipuolinen työkokemus kulttuurin parista. Hän on näytellyt sekä teatterien lavoilla, tv-sarjoissa että elokuvissa. Lisäksi Dahlberg on tehnyt pitkän uran laulajana ja toiminut myös muun muassa Radio Nostalgian juontajana.

– Netassa yhdistyvät pirteä olemus ja rautainen ammattitaito kameran edessä. Hän on juuri oikea henkilö luomaan lottohuumaa suomalaisten lauantai-iltoihin, MTV Oy:n vastaava kaupallinen tuottaja Juho Ukkonen kommentoi.

Sen jälkeen, kun lottoarvonnat alkoivat Suomessa vuonna 1971, oikeita numeroita ovat arvontalähetyksissä lukeneet niin valtion valvojat, heidän arvontasihteerinsä kuin lottojuontajatkin.

Kaikkien aikojen ensimmäinen lottojuontaja oli Pirkko-Liisa Ihamuotila, joka aloitti juontamisen vuonna 1975.

2000-luvulla Lottoa ovat juontaneet Riku Mustajoki, Annika Wilska (os. Lahti), Annina Heikelä (os. Seppälä), Henna Rauhala (os. Seljänperä), Janina Grahn, Miia Kekkonen, Jasmin Hamid sekä jo vuodesta 2000 Lottoa juontanut Johanna Helin.

Lottojuontajat menevät helposti sekaisin lottotyttöjen kanssa, mutta ne ovat itse asiassa eri asioita. Lottotyttöjä on ollut neljä kappaletta, joista tunnetuin on ensimmäinen lottotyttö Hilkka Kotamäki.

Lottotyttöjen tehtävä oli markkinoida peliä ja toimia sen "onnettarena ja hengettärenä", mutta he eivät esiintyneet lottoarvonnoissa Jaana Jääskeläistä lukuun ottamatta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme