Mainos
Mainos
loytajat_kansikuva

Kaaos kuriin – näillä vinkeillä pidät toimistosi ojennuksessa

Muutamalla helpolla vinkillä toimistosi muuttuu kaatopaikasta tehokkaaksi työkeitaaksi.

Löytäjät-sarjan ensimmäisessä jaksossa laitetaan työhuone uuteen uskoon. Moni ajattelee, että oman toimiston järjestelemiseen kuluu liikaa aikaa, mutta todellisuudessa epäjärjestys syö minuutteja pitkässä juoksussa rutkasti enemmän.

Siistissä ympäristössä työt sujuvat tehokkaammin ja hukkaan heitetyn ajan määrä vähenee.

Nappaa tästä helpot vinkit toimiston pitämiseksi siistinä:

1. Raivaa

Hankkiudu eroon kaikesta, mitä et tarvitse tai halua. Katsele ympärillesi: mitä et ole käyttänyt hetkeen? Jos jokin ei toimi, korjaa se tai heitä se pois. Sama koskee myös koriste-esineitä, kasveja ja muuta roinaa: jos esinettä peittää pölykerros ja se saa toimistosi näyttämään nuhjuiselta, siitä on aika luopua.

2. Järjestele

Kerää kaikki levällään lojuvat esineet yhteen ja laita ne oikeille paikoilleen. 

3. Järkevöitä

Sijoita esineet, joita useimmiten tarvitset, mahdollisimman lähelle itseäsi. Asiat, joita käytät harvemmin, voi laittaa varastoon tai kauemmille hyllyille.

4. Hanki nimilappukone

Hanki helppokäyttöinen nimilappukone. Uhraa hetki aikaa sille, että nimikoit hyllyt, laatikot, ja korit. Se helpottaa paitsi sinua tavaroiden paikoista, myös muita, jotka saattavat joutua etsimään jotakin toimistostasi.

5. Järjestä laatikkosi

Sijoita samaan aikaan käytettävät asiat samoihin laatikoihin: kirjekuoret ja postimerkit ja niin edelleen. Käytä pieniä esineitä, kuten klemmareita, varten pieniä säilytyslaatikoita. Pidä henkilökohtaiset esineesi erillään työvälineistäsi.

6. Sähköposti kuriin

Luo erillisiä Saapuneet-kansioita. Jos asioit tiettyjen ihmisten kanssa säännöllisesti, luo heitä varten omat kansionsa. 

7. Pura röykkiöt

Siivouksen jälkeen toimistossasi ei toivon mukaan ole epämääräisiä kasoja, mutta vanhat pinot on hyvä selvittää. Lajittele paperit omiin paikkoihinsa: lajittele postit, laita lehdet omiin kasoihinsa, arkistoi tärkeät paperit ja tarkista tilanne vähintään viikoittain.

8. Siisti pöytä joka aamu

Päätä jokainen työpäivä käymällä pöytäsi pikaisesti läpi. Kun teet näin, sinua odottaa joka aamu puhdas työpöytä!

Lähde: Lifehack

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme