Mainos
Mainos
loytajat_kansikuva

Maksimoi myynti, minimoi hermoilu – vinkit tuottoisaan kirpputorireissuun

Teet myymisestä vaivattomampaa ja ostamisesta helpon houkuttelevaa huomioimalla seuraavat seikat valmistautuessa myyntipäivään kirpputorilla.

Kesällä ulkokirpputoreilla kauppa käy ja tavara liikkuu. Erityisesti vilkkailla kauppapaikoilla voi asiakkaita olla jopa ruuhkaksi asti.

Käyttämällä hetken aikaa etukäteen säästyy myyntipäivänä hermot, tavaroista saa paremman hinnan ja myyntipiste pysyy houkuttelevampana helpommin.

Hintaryhmät

Yksi tehokas tapa on tehdä selkeitä hintaryhmiä. Tästä korista kaikki euron tai Rekin tuotteet 3-5 euroa -laput helpottavat asiakasta hahmottamaan pisteesi hintatason ja kannustavat etsimään mitä kaikkea voi juuri kyseisillä hinnoilla saada.

Tuoteryhmät

Laita samanlaiset tai toisiinsa liittyvät tuotteet lähekkäin. Asiakas, joka ostaa vanhan levysoittimen on todennäköisesti kiinnostunut myös vanhoista levyistä.

Lastenvaatteiden ostaja varmasti tarttuu tilaisuuteen, jos kaikki samankokoiset vaatteet ovat samassa pöydän kulmassa.

Jos olet myymässä esimerkiksi paljon samanvärisiä vaatteita, ne kannattaa esitellä yhdessä. Tämä myös rauhoittaa myyntipistettäsi ja houkuttelee ostamaan.

Ota koko myyntitila tehokkaasti käyttöön

Älä tee pöydästä tavaravuorta. Viikkaa t-paidat ja housut jo kotona siististi pinoihin ja kuljeta ne vaikka pahvilaatikoissa. Pinot voi nostaa nopeasti pöydälle. Tyhjät pahvilaatikot voit laittaa kyljelleen myyntipöydän alle ja esitellä vaikka kenkiä kahdessa kerroksessa: sekä maatasossa että laatikon päällä.

Jos käytössäsi on rekki, henkaroi paksuimmat vaatteet sille; paksut vaatteet vievät paljon tilaa pöydältä. Rekin ensimmäiseksi kannattaa laittaa houkuttelevimmat tuotteet ja merkkituotteet.

Henkaroi vahvaan housuhenkariin pala kangasverkkoa ja korujen myynti helpottuu merkittävästi.

Hinnat ja koot esiin selvästi

Voit tehdä myyntipisteellesi kyltin, jossa kerrot mitä olet myymässä. Vaatekoot, -merkit ja maininta mahdollisesta elektroniikista tai leluista informoi tehokkaasti yhdellä vilkaisulla.

Pieni maalarinteipin pala – jossa hinta lukee selvästi – laskee kynnystä ostaa. Kirpputorilla hinnoista saa tingata, ja hinnan alentaminen on myyjän päätös. Valmiiksi merkitty hinta auttaa asiakasta hahmottamaan hintatasoa.

Kenkien sisäpohjaan kannattaa laittaa myös teipinpala, jossa lukee isolla hinta ja kengän koko.

Henkaroimalla tuote tuntuu arvokkaammalta

Tuotteiden selaaminen on helpompaa kun ne ovat henkareissa. Vaatekaupoista voi saada jopa ilmaiseksi heidän henkareitaan, jotka vievät myös vähemmän tilaa rekillä kuin paksut puuhenkarit.

Henkaroimalla tuotteet jo etukäteen, annat niille aikaa suoristua. Henkareista voit tehdä narun avulla nippuja, ja käyttää niiden suojaamiseen jätesäkkiä. Leikkaa säkin pohjaan reikä, josta pujotat henkarit lävitse. Tällä "pukupussilla" saat vaatteet siirrettyä siisteinä myyntipisteelle asti, ja tarvittaessa myös takaisin.

Jos sinulla on kärsivällisyyttä, niin patterikäyttöisellä nukkaleikkurilla teet tuotteista hetkessä parempikuntoisia ja voit pyytää niistä muutaman euron enemmän.

Myyntipisteen esillepano

Laita pöydälle siisti pöytäliina. Älä ylitäytä pöytää; kun tavarat hupenevat voit nostaa niitä lisää esille. Pöydän ylläpitäminen helpottuu kun tavaroita ei ole korkeiksi torneiksi asti.

Jos sinulla on käytössä ripustustilaa seinällä, käytä myös se hyödyksesi.

Mukaan kannattaa varata:

1. Siimaa
2. Nippusiteitä
3. Pienet sakset
4. Maalarinteippiä
5. Tussi
6. Toimistopaperia

Myös sinuun myyjänä kiinnitetään huomiota. Kirpputorilla saa hassutellakin. Huomiota herättävä hattu tai vaikka erityisen värikäs paita kiinnittää ostajan huomion.

Isolla kirpputorilla on helpompi löytää uudestaan "se myyjä, jolla oli sammakkohattu", kuin vaan se yksi myyjä, jolla oli ne housut jotka sittenkin haluan.

Vaihtorahat ja muovikassit

Varaa tarpeeksi vaihtorahaa. Erityisesti kolikoita sekä viiden ja kymmenen euron seteleitä. Rahat kannattaa pitää vyölaukussa, tai pussukassa, joka mahtuu taskuun.

Ota mukaasi pusseja. Näin sinulla on tarjota ostajalle muovipussi, ja hän ei jätä lisähankintoja tekemättä ainakaan sen takia, ettei saa tavaroita kannettua.

Selvitä sähköpistokkeen paikka

Jos sinulla on myynnissä verkkovirralla toimivaa elektroniikkaa, selvitä etukäteen missä on sähköpistoke. Voit tarjota ostajaehdokkaalle mahdollisuutta käydä testaamassa tuotetta panttia vastaan.

Hävikin minimointi

Ihmisvilinässä liikkuu usein myös niitä, joille tavara kelpaa mutta maksu jää suorittamatta. Mene myymään ainakin yhden kaverin kanssa.

Tavaroiden myyntipaikalle tuominen kannattaa tehdä niin, että toinen tuo ja toinen järjestelee ja valvoo, ettei pöydästä häviä mitään.

Kirppiskaveri mahdollistaa myös tauot ja vaikka muissa pöydissä pyörähtämisen.

Pistä kenkäparista esille vain toinen ja pidä jokaisesta parista vaikka vasen puolisko myyntipöydän omalla puolellasi.

Peili

Jos mahdollista ota mukaan peili. Jos sinulta löytyy ylimääräisiä peilejä, voit laittaa siihenkin hintalapun ja myydä pois päivän päätteeksi.

Peilin puuttuessa tarjoudu ottamaan ostajaehdokkaan kännykällä kuva hänestä, jos hän sovittaa jotain tuotetta.

Varaudu sadekuuroon

Ulkoilmakirpputorit ovat ihania, kunnes sade yllättää. Mukaan kannattaa varata ainakin pari kertakäyttösadetakkia, jotka voit tarvittaessa avata pöydän ja rekin päälle. Itselle kannattaa pakata sateenvarjo.

Eväät kylmälaukkuun

Nälkäinen kauppias ei myy hyvin. Pakkaa eväät ja vesipullo kylmälaukkuun ja kahvia termariin. Usein kirpputoreilla on kahviloita, mutta edullisemmaksi tulee ottaa omat kahvit mukaan.

Koko päivän seisominen käy helposti jalkojen päälle. Pakkaa mukaan taittotuoli tai jakkara.

Suojaudu auringolta

Aurinkoisina päivinä kauppa käy parhaiten. Mukaan kannattaa ottaa ainakin hattu ja ohut, pitkähihainen paita.

Aurinkorasvan kanssa on hankala läträtä ilman että tuotteisiin menee rasvaa. Jos ennuste näyttää hellettä ja täyttä porotusta, levitä kasvoihin korkean suojakertoimen rasva jo kotona.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme