Mainos
Mainos
loytajat_kansikuva

Vauva tulossa? Älä tuhlaa rahojasi näihin turhakkeisiin

Vauvaa odottavia kosiskellaan monenlaisilla hyödykkeillä. Jenkkisivusto listasi mielestään turhimmat esineet.

Kun perheeseen on tulossa vauva, alkaa monessa taloudessa kuumeinen pesänrakennus ja valmistelu pian mullistuvaa arkea varten. Jos tulokas on ensimmäinen, voi lastentarvikeliikkeissä asioiminen tuntua alkuun hankalaltakin.

Tuotteita on moneen lähtöön, vaikka alkuun pääsee muutamalla perusasialla. Jenkkisivusto Alphamomin toimittaja listasi mielestään kaikkein suurimmat turhakkeet, joihin tulevien vanhempien ei kannata rahojaan hassata.

1. Kosteusliinojen lämmitin. Kuka tämän on keksinyt? Vauvat eivät tarvitse lämpimiä kosteusliinoja. Jonain päivänä, kun olet jossain huoltoaseman vessassa, missä ei ole hoitopöytää, ja käytät ihan tavallisia huoneenlämpöisiä liinoja, tämä viimeistään valkenee sinulle.

2. Peepee Teepee – poikavauvojen vaipanvaihtoa helpottamaan suunniteltu kangaskaistale, joka asetetaan vaipanvaihdon yhteydessä pojan haaroihin siltä varalta, että vauva sattuisi pissaamaan hoitajansa päälle. Tuotteen nimi ja ulkonäkö on suloinen, mutta todellisuudessa se näyttää naurettavalta, voit käyttää tähän tarkoitukseen mitä tahansa liinaa, ja jos sinulla on poikavauva, tulet saamaan pissaa päällesi aivan varmasti.

3.  Tutinpyyhkimisliinat. Vauvasi tulee pudottelemaan tuttiaan moniin paikkoihin, mutta et tarvitse sen puhdistamiseen erityista tuttiliinaa. Käytä tuttia veden alla, pyyhi se tavallisella liinalla tai farkkuihisi. Tutti ei myöskään kaipaa säilytyspaikakseen erityistä koteloa, voit säilöä niitä vaippalaukussasi tai omissa taskuissasi.

4. Liukuesteillä varustetut polvisuojat. Moni ostaa näitä suojellakseen vauvansa polvia siinä vaiheessa, kun tämä alkaa ryömiä ja kontata. Vauvat ovat kuitenkin paljon vahvempaa tekoa kuin luulemme. He eivät tarvitse polvisuojia muutoin kuin rullalautaillessaan. Oletko koskaan tavannut skeittaavaa vauvaa?

5. Muoviset kertakäyttöiset pöytätabletit. Nämä toimivat ehkä ravintolassa, mutta oikeasti niitä ei koskaan ole mukana silloin, kun niitä tarvitsisi. Lisäksi ne eivät kiinnity aina kunnolla pöytiin, jolloin ne eivät pysy paikoillaan. Pyyhi pöytä liinalla!.

6. Vauvoille suunnatut pyykinpesuaineet. Kyse on pelkästä markkinoinnista. Nähdessäsi pinkin, hymyilevän vauvan kasvoilla varustetun laatikon ajattelet, että tuon vauvan täytyy rakastaa tuota pyykinpesuainetta. Mikä tahansa luonnollinen ja hajusteeton pesuaine ajaa kuitenkin saman asian.

7. Ostoskärryyn tarkoitettu suoja. Älä osta tätä, ellet halua ottaa kuvaa vauvastasi istumassa pehmustetussa ostoskärryistuimessa nauraaksesi itsellesi vuosia myöhemmin. Kyllä, pöpöjä on kaikkialla, mutta lasten on ihan hyväkin altistua niille, jotta puolustuskyky kehittyy vahvaksi. Ostoskärryistuimeen laitettava pehmosuojus ei suojele lastasi universumilta.

8. Bumbo-istuin. Istuin, joka on tarkoitettu lapsille, jotka eivät vielä osaa istua, on täysin hyödytön. Ehdit käyttää sitä noin kolme sekuntia. Monet lapset eivät pidä siitä. Jos oikeasti haluat kokeilla, jollain ystävälläsi on taatusti tällainen kellarissaan pölyttymässä, lainaa häneltä.

9. Vaipparoskikset. Monet ovat sitä mieltä, että nämä eivät pidä hajuja sisällään yhtään tavallisia roskiksia paremmin, ja lisäksi joudut jatkuvasti ostamaan niitä varten kalliita roskapusseja. 

10. Vauvanruoan valmistukseen tarkoitettu kone. Tiedätkö mitä? Vauvanruokaa voi valmistaa ihan tavallisella yleiskoneella, jollaisen varmaan jo omistat. Tai voit muussata ruuan, tai vielä laiskempana ostaa sen valmiiksi soseutettuna purkeissa. Vauvanruoan valmistukseen ei tarvitse ostaa erityistä konetta, ellei ehdoin tahdoin halua kerätä turhia laitteita kaappeihinsa pölyttymään. 

Löytäjät MTV3-kanavalla torstaisin kello 20.30

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme