Mainos
Mainos
mallikoulu-kansikuva (1)

”Aion olla todella tiukka” – Mallikoulu-tuomari ei päästä kokelaita helpolla

Mallikoulun tuomaristoon hyppää stailisti Vesa Peräkylä, joka ei pelkää sanoa mielipiteitään suoraan.

Mallikoulun tuomaristo täydentyy yhdellä jäsenellä, kun stailisti Vesa Peräkylä liittyy Anne Kukkohovin kanssa arvioimaan mallikokelaita.

Vesalla itsellään on vankka kokemus mallimaailmasta, ja hän päätyi alalle jo 14-vuotiaana.

– Äiti sanoi, että hanki itsellesi kesäduuni. Mietin, mitä tekisin, ja kävelin Paparazzin ovista sisään ja ilmoitin, että tulen tänne töihin, mies nauraa.

Vesa teki pitkän mallin uran ja kierteli 11 vuoden ajan niin Pariisissa, Milanossa kuin Lontoossakin. Mallikoulun tuomariksi Vesa pääsi juuri vankan kokemuksensa ansiosta.

Laila Snellman soitti minulle ja käski katsoa sähköpostit. Siellä oli postia Lailalta, joka halusi minut mukaan Mallikouluun, Vesa kertoo.

– Laila muisti minut vielä ja oli seurannut töitäni. Hän tiesi, että teen muotia kipakkaan tahtiin, ja täällä sitä nyt ollaan ja ihmetellään lumen keskellä. Minulla tulee varmasti olemaan hauskaa, Lontoosta Suomeen lennähtänyt tuomari iloitsee.

”Mallimaailma on kova paikka”

Tuomariston vakiojäsen uskoo omasta kokemuksestaan olevan hyötyä tuomarinhommissa, ja mies aikookin nojata vankkaan osaamiseensa opastaessaan mallikokelaita eteenpäin.

– Kerron tytöille, että mallimaailma on kova paikka. Se ei todellakaan ole mikään sokerikuorrutettu juttu. Aion painottaa, että uran luominen tulee olemaan vaikeata, ja siihen paras varautua, tuomari kertoo.

– Tahdon myös luoda mallikokelaisiin taisteluintoa, sillä sitä he tarvitsevat. Maailmalla on miljoona tyttöä, jotka tappelevat samoista duuneista. Ja se, mikä erottaa mallin muista kokelaista, ei ole se, miltä hän näyttää, vaan se, löytyykö häneltä sisua ja kanttia ja persoonaa.

– Aion kuitenkin kannustaa tyttöjä lypsämään lehmää silloin, kun sitä voi.

– Mallin työ voi tarjota mahtavan tulevaisuuden ja avata ovia paikkoihin, joita ei voi kuvitellakaan, mies tietää.

Tuomarina Vesa aikoo olla rehellinen, mutta kannustava.

– En osaa valehdella. Ilmeestäni kyllä näkee, mitä ajattelen, ja silloin on paras sanoa suoraan, mies nauraa.

– Aionkin olla todella tiukka. Sillä tavalla sitä parhaiten oppii. Olin itse nuorena todella jääräpäinen, ja olisin kaivannut sitä, että joku olisi sanonut minulle suoraan, hän jatkaa. 

Mallikoulu alkaa AVAlla maaliskuussa 2015.

Tykkää ohjelmasta Facebookissa!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme